Püf Noktası Orkide bakımı nasıl yapılır?

Orkide bakımı nasıl yapılır?

02.01.2017 - 18:44 | Son Güncellenme:

Orkide özellikle kadınların çok sevdiği çiçeklerden biridir. Ancak orkide bakımı nasıl yapılır konusunda herkes yeteri kadar bilgiye sahip değil. Orkide bakım nasıl yapılır? Orkideye hangi aralıklarla su verilmelidir? Evin neresinde tutulmalıdır? Bu soruların cevaplarını merak edenler için orkide bakımı nasıl yapılır haberi hazırladık…

Orkide bakımı nasıl yapılır

Beyazı, pembesi, mavisi, kırmızısı ile görsel bir şölen sunan orkideler hemen herkesin çok severek beslediği çiçeklerden biridir.

Haberin Devamı

Yeni yıl tebriki, doğum günü kutlaması gibi birçok aktivitede gönderilecek hediyeler arasında ilk sırada yer alan orkide görüntüsüyle oldukça şık bir sunumdur. Ancak orkide bakımı nasıl yapılır kısmı çoğu kişi tarafından bilinmiyor. İşte bu haberimizle size orkide bakımı nasıl yapılır, bunu anlatacağız…

Orkide bakımı nasıl yapılır?

*Orkideyi evde bakmadan önce bakımı başlıyor. Nasıl mı? Kışın orkide aldıysanız ve onu eve getiriyorsanız soğuk havadan etkilenmemesi için gerekli şartları sağlamalısınız. Üzerine naylon sererek getirmeniz tavsiye edilir.

*İlk kez orkide yetiştirecekler için önerimiz ise, tomurcuklu ve en az 2 çiçeği açmış orkideleri etmeleridir.

Orkide bakımı nasıl yapılır

*Orkide bakımında en önemli nokta ısıdır. Ömürleri uzatmak için gece ve gündür ısılarının arasında en fazla 8 en az 6 derece farka ihtiyaçları vardır.

*Orkideler ışığı yandan değil tepeden almalıdır. Bunu severler.

*Doğrudan ışık almayı sevmezler ancak ışıklı ortamları severler.

*Orkideler için ışıklı ortam sağlayabilmek için florasan kullanabilirsiniz.Güneş ışığına en yakın ışık kaynağı odur.

Haberin Devamı

*Önemli konulardan biri de sulamadır. Orkidenizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir. İçindeki klor çiçeğe oldukça ciddi yaralar veriri.

Orkide bakımı nasıl yapılır

Yazarlar