Püf Noktası Orkide Nasıl Çoğaltılır? Evde Bakılan Orkide Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Orkide Nasıl Çoğaltılır? Evde Bakılan Orkide Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

21.05.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Orkide en sevilen çiçekler arasında yer almaktadır. Evlerde bakılan orkide çiçeğinin bakımı da oldukça hassastır. Özellikle orkide çiçeğini sevenler bu çiçeği nasıl çoğaltacaklarına dair araştırma yapıyorlar. Orkide çiçeğini çoğaltmak için dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Son iki üç günde orkide ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki orkide nasıl çoğaltılır? Evde bakılan orkide çiçeği nasıl çoğaltılır? İşte orkide çiçeği ile ilgili bilinmeyen detaylar.

Orkide Nasıl Çoğaltılır Evde Bakılan Orkide Çiçeği Nasıl Çoğaltılır

 Orkide orkidegiller familyasına mensup olan çiçeklerden bir tanesidir. Orkide çok kolay çoğaltılmaktadır. Kokusu da oldukça güzel olan bir çiçektir.

Haberin Devamı

 Orkide Nasıl Çoğaltılır?

 Evde orkide çoğaltmak için uygulamanız gereken ipuçları vardır. Orkide çoğaltmak için toplam 3 tane yöntem bulunmaktadır. Orkide çoğaltmak için çelik yöntemini kullanabilirsiniz. Çelikle orkide çoğaltma yöntemi sürekli olarak tercih edilmektedir İlk olarak orkideden bir çelik gövdesi koparmanız gerekiyor.

 Gövde koparamıyorsanız kök ya da yaprak parçası da kopartabilirsiniz. Sağlam olan kök ve yaprakları koparmaya dikkat edin. Çiçeksizler belirli bir süre dökülünce sapını en alttan yukarı doğru olacak şekilde 1 ya da 2 santimetre steril bir bıçakla kesin.

 Daha sonra kestiğiniz yere de dilerseniz tarçın dilerseniz de bahçe sülfür tozu sürebilirsiniz. Bu şekilde buranın çürümesini önlersiniz. Daha sonra orkideyi tam olarak gölge bir alana alın. Az güneş alan yerlere de yine koyabilirsiniz. Bu şekilde toprağa ektikten sonra iki günde bir sulayın.

Haberin Devamı

 Belirli bir süre geçtikten sonra kök filiz vermeye başlayacaktır. Çiçek saplarında fide oluşunca tekrardan eski yerine alın. Fide iyice büyüdüğü zaman alttan üstten bir miktar keserek ayrı bir saksıya ekebilirsiniz.

 Evde Bakılan Orkide Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

 Evde ayırma yöntemi ile orkidenizi çoğaltabilirsiniz. Orkide kökünden yavru verir. Bu şekilde yavru yeterince köklenirse çoğaltılabilir. Yavru verdiği kökü başka bir saksıya alın. Köklere zarar vermediğinize emin olmanız gerekiyor. Eğer kökler dik durmuyorsa bir çubuk yardımı ile köklerin dik durmasını da sağlayabilirsiniz. Daha sonra iki üç günde bir sulayarak köklerin filizlenmesini bekleyebilirsiniz. Bu esnada gölge bir ortamda bu yeni kökü saksıda tutarak çoğaltma işlemini başarılı tamamlayabilirsiniz. 

 

Yazarlar