İnsanoğlunun dünyadan sonra uzayı da kirleterek bir çöplük haline getirmesini konu alan 'Gravity', muhteşem 3D görüntüleriyle mavi gezegenin güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor...

İnsanoğlunun dünyadan sonra uzayı da kirleterek bir çöplük haline getirmesini konu alan 'Gravity',

muhteşem 3D görüntüleriyle mavi gezegenin güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor...

Gravity- Yerçekimi

Explorer Uzay Mekiği'nde görevli Dr.Ryan Stone(Sandra Bullock) ve astronot Kowalski(George Clooney) rutin bir uygulama için uzay boşluğuna çıktıklarında artık kullanılmayan bir uydu parçası mekiğe çarpar. Mekik çarpmanın etkisiyle paramparça olurken Dr.Stone ve Kowalski hayatta kalır. Ancak, ikisi de uzayda başıboş şekilde sürüklenmektedir. Aldıkları her solukta uzay giysilerindeki oksijeni tüketirlerken bu kötü durumdan nasıl kurtulacaklarını da düşünmeye başlarlar.

Haberin Devamı

Gerçek bir sorunu anlatıyor

İnsanoğlunun dünyadan sonra uzayı da kirleterek bir çöplük haline getirmesini konu alan 'Gravity', muhteşem 3D görüntüleriyle belgesellere taş çıkaran bir yapım. NASA'nın 'Kessler Sendromu-'ndan yola çıkarak zaten var olan bir sorunu gözler önüne seren film, gerçekçiliğinden hiçbir zaman ödün vermiyor. Böyle olunca da başından sonuna kadar ilgiyle izlenen ve sonu merakla beklenen bir yapım ortaya çıkıyor. Tek kusuru krostofobik bir ortamda geçmesi. Bu da bazı sinemaseverleri sıkabilir.

Çok hareketli bir film olmadığı için 3D görüntüler öyle güzel resimler veriyor ki, izlediklerinizin hiç bitmemesini istiyorsunuz. Mavi gezegene uzaydan bakarak bir daha âşık oluyorsunuz!

Sandra Bullock ve George Clooney'in oyunculukları filmin önüne geçmediği ve etkisiz kaldığı için bir şeyler söylemek yersiz çünkü yine başrolde dijital efektler var. Keşke bu zinciri kıracak başka oyuncularla filmi çekselerdi:))

Kessler Sendromu: Dünya etrafındaki uzay boşluğunda dönen başıboş parçaların(uydu, mekik gibi)sayısının artmasıyla birbirine çarpma olasılığının yükselmesi.