Sağlık Özel Öğrenme Güçlüğü Nedir? Özel Öğrenme Güçlü Hastalıkları Nelerdir?

Özel Öğrenme Güçlüğü Nedir? Özel Öğrenme Güçlü Hastalıkları Nelerdir?

30.03.2021 - 17:34 | Son Güncellenme:

Çocukların yaşadığı bazı sağlık sorunları vardır. Bu sağlık sorunları arasında özel öğrenme güçlüğü hastalıkları da bulunuyor. Bu hastalıkların hangi çocuklarda ve neden görüldüğü aileler tarafından merak edilen bir konu oluyor. Özel öğrenme güçlüğü nedir? Özel öğrenme güçlüğü hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Özel Öğrenme Güçlüğü Nedir Özel Öğrenme Güçlü Hastalıkları Nelerdir


Özel öğrenme güçlüğü, çocuklarda görülebilen yazma, okuma ve uyum gibi sorunların olduğu hastalıklardır.

Özel Öğrenme Güçlüğü Nedir?

Çocukluk döneminde bazı hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıklar arasında özel öğrenme güçlüğü hastalıkları da yer alıyor. Hangi çocuklarda hangi türde görüldüğü aile bireylerinin endişelenerek öğrenmek istediği bir konudur. Çocukların her konuda zeki veya zekiden daha üstün olmasıyla birlikte başarı gösterememe durumudur. Çocuklar okuma, yazma ve anlama konusunda sorun yaşamadığı halde zekasına göre başarılı olamama durumu olarak değerlendiriyor. Aile bireyler bu tür durumlar yaşadığında çok endişelenebiliyor. Özel öğrenme güçlüğü hakkında bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Doğuştan gelir
● Görme ve işitme sorunuyla alakalı değildir
● Zeka sorunuyla oluşmaz
● Eğitimde aksamalarla oluşmaz
● Her çocuğun zorlandığı bölümler farklıdır
● Beyinde yaşanan farklılıklar yüzünden ortaya çıkabilir


Bu bilgiler özel öğrenme güçlüğü için tespit edilmiştir. Özel öğrenme güçlüğü bazı çocuklarda görülebilir. Fakat çocukların her şeyi anladığı halde neden başarısız olduğu endişe veren bir durum oluyor. Bu sebepten dolayı buna neden olan durumlar doktorlar tarafından detaylı olarak inceleniyor.

Özel Öğrenme Güçlüğü Hastalıkları Nelerdir?

Özel öğrenme güçlüğü, çocuklarda görülen ve zeki olmasına rağmen herhangi bir konuda başarı gösterememesi durumudur. Özel öğrenme güçlüğü hastalıkları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu hastalıklar her çocukta farklı şekilde görülebiliyor. Birçok çeşidi olması nedeniyle her çocuklarda başka bir çeşit oluşabiliyor. Merak edilen öğrenme güçlüğü hastalıkları şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Disleksi: Okuma bozukluğu olarak biliniyor.
● Diskalkuli: Matematik işlemlerinde yaşan zorluklar.
● Disgrafi: Yazma konusunda sorun yaşama
● Dispraksi: Uyum probleminin yaşanması


Özel öğrenme hastalıklarında bulunan bu hastalıklar, farklı bir şekilde veya bir arada görülebiliyor. Özellikle okuma ve yazma olmasına rağmen matematik işlemlerinde sorun yaşayan çocuklara, diskalkuli tanısı koyuluyor. Uyum sorunları da özel öğrenme güçlükleri hastalıklarından birisi oluyor.

Yazarlar