Sağlık Özofajit Nedir, Neden Olur? Özofajit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özofajit Nedir, Neden Olur? Özofajit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

07.09.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

Özofajit hastalığı toplumumuzda en sık karşılaşılan hastalıklardan bir tanesidir. Özofajit bazı belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Özofajit hastalığı hakkında araştırmalar günümüzde de devam etmektedir. Özofajiti tetikleyen bazı etmenler bulunmaktadır. Özofajit tedavisi mümkün olan hastalıklardan bir tanesidir. Peki, özofajit nedir? Özofajit neden olur? Özofajit belirtileri nelerdir? Özofajit tedavisinde hangi tedavi seçenekleri uygulanır? İşte Özofajit ile ilgili tüm detaylar...

Özofajit Nedir, Neden Olur Özofajit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Özofajit mide hastalıklarından bir tanesidir. Mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıkların başında Özofajit gelmektedir.

Haberin Devamı

Özofajit Nedir?

Özofajit, reflü hastalığı olarak da bilinmektedir. En sık karşılaşılan mide hastalıkları arasında yer almakatdır. Özofajit mide içeriğinde yer alan suyun tekrardan ağza gelmesine ve mide öz suyunun boğazı tahriş etmesine denilmektedir. 

Özofajit Neden Olur?

 1) Acı

 Aşırı şekilde acı gıdalar tüketmek mide öz suyunun ve midenin yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Hal böyle olunca bu hastalık gelişebilir. 

 2) Baharatlı Yiyecekler

 Sürekli olarak baharatlı yiyecekler de tüketmek de Özofajit hastalığına neden olmaktadır. 

 Özofajit Belirtileri Nelerdir?

1) Sürekli Geğirmek

Özofajit belirtileri arasında sürekli geğirmek gelmektedir. Geğirme gün boyunca da devam eder. Özofajit da en sık karşılaşılan belirtiler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 2) Ağıza Yemek Artıkları Gelmesi

 En sık karşılaşılan bir diğer belirti de ağza su gelmesidir. Mide öz suyu geğirme ile birlikte ağza gelebilir. Ağza acı bir tat bırakabilir. 

Özofajit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özofajit için bir takım mide koruyucu ilaçlar verilmektedir. Mide koruyucu ilaçlar ile birlikte bu hastalığın belirtileri engellenir. Özofajit için bir takım ilaçlar da yine kullanılır. Bu hastalık için önemli tedavi seçenekleri arasında da diyet gelmektedir. Kişi düzenli olarak diyet yaparak midenin rahatlatılmasını sağlar. Mideye daha kolay sindirilebilir gıdalar göndererek midenin tedavi edilmesini sağlamış olur. 

Yazarlar