Yaşam ‘Parmak çocuk’ artık genç kız

‘Parmak çocuk’ artık genç kız

21.06.2010 - 00:09 | Son Güncellenme:

İzmir’de 18 yıl önce 6 aylıkken 635 gr ağırlığında, 32 cm boyunda doğan ‘parmak bebek’ Mine Alşan büyüdü, liseden mezun oldu.

‘Parmak çocuk’ artık genç kız

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin kayıtlarına ‘Yaşatılan en küçük bebek’ olarak geçen Mine, mezuniyet töreninde büyük bir sürpriz yaşadı. Mine’ye diplomasını, yaşama tutunmasını sağlayan Prof. Dr. Nilgün Kültürsay verdi.

İmkânsızı başardı!..
Prof. Dr. Kültürsay, “Mine’yi 18 yıl öncesinin koşullarında yaşatabildik, bir mucizeydi. Çok iyi bir ilk örnek oldu, bu alanda çalışan herkese ümit verdi. Onun büyüdüğünü görmekten, diplomasını vermekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Yasemin ve Ümit Alşan’ın tek çocuğu olan Mine, 29 Mart 1992’de Ege Üniveristesi Hastanesi’nde dünyaya geldi. Üç ay önce, 635 gr ağırlığında ‘el kadar’ doğan Mine, ‘yaşaması imkânsız’ denilmesine karşın Prof. Dr. Kültürsay‘ın sorumluluğundaki yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Kültürsay ve ekibi Mine’yi yaşatmak için iki ay seferber oldu. Alşan çifti Mine’yi alıp evlerine dönerken, avuçlarındaki ‘mucize’ye inanamaz haldeydi. Minik ağzına uyan biberon bile bulunamayan Mine, büyüdü ve Bornova Kız Meslek Lisesi’nden mezun oldu.

Yazarlar