Sağlık Parmaklarda Ağrı, Uyuşma Ve Şişlik Neden Olur?

Parmaklarda Ağrı, Uyuşma Ve Şişlik Neden Olur?

05.07.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Bazı durumlarda el parmaklarında uyuşukluk, ağrı ve şişlik gibi durumlar olabilmektedir. Bu durumlar insanların ellerini rahat bir şekilde kullanmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle doktora başvurma ihtiyacı duymaktadırlar. Parmaklarda ağrı, uyuşma ve şişlik için hangi doktora gidilir? Parmaklarda ağrı, uyuşma ve şişlik neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Parmaklarda Ağrı, Uyuşma Ve Şişlik Neden Olur

Ellerde meydana gelen uyuşmalar sadece bir elde olabileceği gibi iki elde birden de görülebilmektedir. Uyuşma ve ağrı nedeni ile bazı hareketler rahat bir şekilde yapılamamaktadır. Ellerde meydana gelen uyuşma hastalarda karıncalanma ve batma hissi şeklinde de olabilmektedir.

Haberin Devamı

Parmaklarda Ağrı, Uyuşma ve Şişlik Neden Olur?

Parmaklarda ve ellerde uyuşmalar bazı hareketlerin yıllar içerisinde tekrarlanması sebebi ile buradaki sinirlerin geçtiği yerdeki bağlarda kalınlaşma meydana gelmesi veya kanal içindeki basıncın artması nedeni ile olmaktadır. Çoğunlukla uyuşmalar gece hissedilmektedir. Sonrasında ise serçe parmak dışındaki tüm parmaklarda uyuşmalar hissedilebilmektedir.

İlerleyen dönemlerde uyuşukluk ve ağrı kişilerin uykularından uyanmaların neden olabilir. Bu rahatsızlık tedavi edilmezse kişilerde bir takım kalıcı problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Parmakta Ağrı, Uyuşma ve Şişlik İçin Hangi Doktora Gidilir?

El ve parmaklarda ağrı ve uyuşmaların olmasının en önemli sebebi karpal tünel sendromudur. Bu durum genellikle koldan doğru gelmektedir. Burada bulunan sinir ve kas dokuları bilek bölgesi içindeki bir kanal içinden geçmektedir. Bu kanalın ismi karpal tüneldir. Buradaki bölgede bulunan median sinirlere baskı olması durumunda el ve parmaklarda ağrı, uyuşma gibi durumlar olmaktadır. Nöroloji Uzmanına gitmek gerekmektedir.

Yazarlar