Evcil Hayvan Peygamber Devesi Böceği Nedir? Peygamber Devesi Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Peygamber Devesi Böceği Nedir? Peygamber Devesi Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

03.11.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Ilıman iklim kuşağına sahip olan ülkemizde birçok endemik böcek türü yaşamaktadır. Bu böcek türleri arasında da peygamber devesi böceği gelmektedir. En popüler böcek türlerinden bir tanesi olan peygamber devesi böceğinin özellikleri de merak edilmektedir. Peygamber devesi böceğinin nerede yaşadığı ve ortalama ömürleri de araştırma konusudur. Peki, peygamber devesi böceği nedir? Peygamber devesi böceği nerede ve nasıl yaşar? İşte peygamber devesi böceği ile alakalı tüm detaylı bilgileri derledik.

Peygamber Devesi Böceği Nedir Peygamber Devesi Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Peygamber devesi böceği mantid olarak da bilinen bir böcek olup ülkemizde de sıklıkla karşılaştığımız bir böcek türüdür. Peygamber devesi böceği yem yeşil bir renge sahiptir.

Haberin Devamı

 Peygamber Devesi Böceği Nedir?

 Peygamber devesi böceği Mantodea alt takımına mensup olan bir böcek türüdür. Bu böcek türünün tam olarak 1.800 böcek türü bulunmaktadır. Tropik ve daha çok sıcak bölgelerde yaşamaktadırlar. Başka böcekler ile birlikte haşır neşirdir. Peygamber devesi denmesinin sebebi ise eklemleri kıvrıldığı zaman dua ediyor şeklinde oluşudur. Peygamber devesi böceği oldukça yavaş hareket eden bir böcek türüdür. Peygamber devesi böceği 5 ila 13 santimetre arasında boyları değişmektedir. Bu böcek türünün erkek cinsleri dişilere göre daha da küçüktür.

 Peygamber Devesi Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

 Peygamber devesi böceği daha çok Arabistan yarımadasında ve Güney Amerika bölgelerinde tropik bölgelerde yaşamaktadırlar. Bir peygamber devesi böceği türünün ortalama olarak yaşam süreleri ise 5 yıl kadardır. 

Yazarlar