Sağlıklı Beslenme Peynirin Faydaları Nelerdir? Peynirde Hangi Vitaminler Bulunur?

Peynirin Faydaları Nelerdir? Peynirde Hangi Vitaminler Bulunur?

29.07.2021 - 02:44 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden birisi de peynirdir. Hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı olan peynir vitamin ve mineral bakımından da oldukça sağlıklıdır. Peki Peynirin faydaları nelerdir? Peynirde hangi vitaminler bulunur ve neye iyi gelir? Sizlere peynirin faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Peynirin Faydaları Nelerdir Peynirde Hangi Vitaminler Bulunur


Peynir kahvaltı sofralarını süsleyen ve pek çok çeşidi olan bir besin türüdür. Her yaş grubu tarafından sevilerek tüketilen peynirin lezzetli olması kadar sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır.

Peynirin Faydaları Nelerdir?

Peynir içeriğinde pek çok vitamin ve mineral barındıran bir besindir. Bu nedenle pek çok şeye iyi geldiği gibi çok fazla da faydası bulunmaktadır. Peynir ne işe yarar sorusu çok sık sorulan sorulardan birisi olmaktadır. Peynirin faydaları şunlardır:

- Sinir sistemine faydalı bir besindir.
- Dişleri güçlendirir ve dişlerin minesine faydası bulunur.
- Kemik erimesine iyi gelir.
- Diyabete karşı koruma sağlar.
- Kalsiyum ihtiyacını karşılar.
- Yorgunluk ve strese karşı iyi gelir.
- Tümör oluşumuna engel olur.
- Migrene iyi gelir.
- Uygu problemlerini çözer.
- Dişlerin çürümesini engeller.
- Kilo vermeye yardımcı bir besin türüdür.
- Cildi gençleştirir.
- Cilt gözeneklerini besler.

Peynirde Hangi Vitaminler Bulunur?

Peynir kalsiyum ve fosfor yönünden önemli gıdalardan birisidir. Özellikle kalsiyum kemik ve diş gelişimi için önemli bir mineral olmaktadır. Çocuklar ve emziren anneler için önemli besinlerden birisidir. Bunlar dışında peynirde yer alan fosfor kalp kasılması, böbrek fonksiyonu ile sinir ve kas aktivitesi için önemli bir besindir.

Peynirde bulunan diğer vitaminler ise A, D, E ve K vitaminidir. Bu vitaminlerin oranları peynirin yağ oranına göre değişmektedir. Ayrıca peyniri vitamin yönünden önemli yapan bileşimindeki B vitaminidir. Beyaz peynir B2 ve B12 vitaminleri içermektedir.

Yazarlar