Cilt Bakımı Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? Kısaca Faydaları Nelerdir?

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? Kısaca Faydaları Nelerdir?

12.08.2021 - 04:01 | Son Güncellenme:

Pirinç maskesi; Uzak Doğu'da beyazlatan özelliğiyle bilinmekte ve oldukça popüler olmaktadır. Bununla beraber cilde uygulandığı zaman, cildin hızlı bir şekilde emmesinden ötürü renk eşitsizliğinin ve renk eşitsizliğinin giderilmesi gibi pek çok yararlar sağlamaktadır. Peki Pirinç maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır Kısaca Faydaları Nelerdir


Pirincin besin şeklinde tüketilmesinin dışında harici şekilde yüze uygulandığı zaman pek çok yararı bulunur. Pirinç ile hazırlanan ve yüzün gençleşmesini sağlayan maskeler içerisinde bulunan pirinç maskesi; birçok faydaya sahiptir. Pirinç maskesi; lineoik asit, folik asit, kolajen, skulen gibi bileşenlere de sahiptir.

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?

Pirinç maskesi için; 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı süt, 3 çay kaşığı pirince ihtiyaç vardır. Bununla beraber pirinçler soğuk suya konularak, orta ateş üzerinde yumuşayana dek pişirilmelidir. Pişirilen pirinçlerin suyu süzülmelidir. Süzülen pirinçler, soğuk suyla yıkandıktan sonra ısıtarak ılımaya bırakılan sütü üstüne eklemek gerekir. İki temel malzeme karıştırıldıktan sonra bal da ilave edilerek karıştırılmalıdır. Bu şekilde yüze uygulayıp 15 dakika boyunca bekledikten sonra pirinç suyuyla durulanması gerekmektedir.

Pirinç Maskesinin Kısaca Faydaları Nelerdir?

Cildin pirinç suyuyla temas etmesiyle birlikte fitik asit ortaya çıkar. Bu bileşen; ciltte peeling yapar ve cildi derinlemesine temizleyerek, siyah noktaların azalmasına destek olur. Pirinç maskesinin bir başka faydası ise; para aminobenzoik asit içeriğine sahip olmasıdır. Bu içerik ise cildi, güneşe karşı korur. Bununla beraber cildin güneşten yanmasını engeller.

 

Yazarlar