Püf Noktası Potasyum Nelerde Var? Hangi Besinlerde Potasyum Bulunur?

Potasyum Nelerde Var? Hangi Besinlerde Potasyum Bulunur?

27.10.2021 - 14:41 | Son Güncellenme:

Potasyum sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak isteyen kişilerin mutlaka tüketmesi gereken mineraller arasındadır. Potasyum vücutta bulunan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle kişilerin kalp sağlığını korumak adına tüketmesi gereken mineraller arasındadır. Sizler için potasyum nelerde var, hangi besinlerde potasyum bulunur hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Potasyum Nelerde Var Hangi Besinlerde Potasyum Bulunur

 Potasyum özellikle her gün alınması gereken mineraller arasındadır. Herkesin günlük mutlaka 4700 miligram potasyum alması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Potasyum Nelerde Var?

Potasyum günlük olarak rahatlıkla alınabilecek mineraller arasındadır. Birçok farklı besin içerisinde potasyum yer almaktadır. Özellikle sağlıklı yiyecekler ile vücudunuzu daha iyi bir hale getirmek için bol bol potasyum ağırlıklı gıdalar tüketebilirsiniz. Potasyum sıklıkla kuruyemiş gibi gıdalarda bulunmaktadır. Potasyum kalp, kemik ve kas sağlığı adına çok önemli bir mineral türüdür. Özellikle vücudun düzgün çalışması için son derece önemlidir. Potasyum böbreklerinde sorunsuz çalışmasına yardımcı olmaktadır. Potasyum erik, muz, patates, havuç ve benzeri gıdalarda sıklıkla bulunmaktadır. Özellikle az potasyum tüketimi ileriki dönemlerde kişilerin hayatında büyük problemler yaratmaktadır. 

Haberin Devamı

Hangi Besinlerde Potasyum Bulunur?

Potasyum tansiyonun kötü seyretmesini engellemektedir. Bununla beraber düzenli potasyum alımı kişinin iskelet sistemini desteklemektedir. Kişinin sıvı dengesini koruyan potasyum aynı zamanda da hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Potasyum felç, tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıklarını, ödemi ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları önlemektedir. Potasyum içeren besinler ise şu şekildedir;

Kuru erik potasyum açısından son derece zengin bir besindir ortalama 100 gram kuru erik içerisinde 732 miligram potasyum bulunmaktadır

Patates içerisinde bol miktarda potasyum bulunmaktadır özellikle kabuklarında ağırlıklı olarak potasyum bulunur her 100 gram patates içerisinde 535 miligram potasyum yer alır.

Muz içerisinde bol miktarda potasyum bulunmaktadır bir muzun içerisinde 422 miligram potasyum yer alır.

Domates içerisinde bol potasyum yer almaktadır.

Ispanak potasyum bulunmaktadır, 100 gram ıspanak içerisinde 558 miligram potasyum yer alır. 

100 gram avokado içerisinde 485 miligram potasyum yer alır.

Potasyum yönünden zengin olan diğer yiyeceklerden biri ise kuru kayısıdır. Bununla beraber böğürtlen, kavun, greyfurt, incir, kivi ve şeftali gibi yiyeceklerde de potasyum bulunmaktadır. Kök sebzelerde bol miktarda potasyum içermektedir özellikle havuç ve patates gibi kök sebzelerde. Kabak, brokoli ve bezelye gibi yeşil sebzeler bol miktarda potasyum içermektedir. Süt ürünleri içerisinde de bol miktarda potasyum bulunmaktadır.

Yazarlar