Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm! Avant Garde ‘ sanatı, mimari’si ve Michelin yildizlar’la dolu Restoranlarıyla muhteşem bir şehir.

Kuzeyin Venedik ‘I diye anılan şehir 14 adacıktan oluşmaktadır. Başkent olması münasebetiyle Hükümet, Parlamento ve devletin en yüksek temsilcisi Kral 16. Carl Gustaf'ın şehridir. Yazılı belgelerde Stokholm adına ilk rastlama tarihi 1252 yılıdır. Etimolojik olarak; -holm = kütük –stock = adacık, yanı kütükadası anlamına gelmektedir.

Kişları bir yandan insanı artık üşümekten ve titremekten bıktıracak kadar soğuk ve degişken gündönümlerine , diğer yandan sen daha sabah kalkmış kahvaltını yaparken sana “eyvah gün bitti” dedirtircesine öğlen 14.00 de kararan hava.Yazları ise gece yarısına kadar aydınlık ve romantik şehir……

Haberin Devamı

70 Müze 100 sanat galerisi ile kültür şehir anılan Stockholm her sokağinda size şaşirtabilecek bir görüntü ile karşılaşabiliyorsunuz.

Mayis ve Haziran aylarında bir hafta sonu kacamağı için gidilebilecek en güzel şehirlerden biri…..

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

İstanbul ‘dan hergün karşilıklı 4 sefer yapılmaktadır. Her Sabah 08.50 ‘de kalan Türk Havayolları uçagı 3.30 saat’te sizi başka dünyalara götürüyor. Arlanda Havalimanı Dünya ‘da görebileceğiniz en sakin havalimanı diyebilirim. İndiğimizde insanlar nerede kimse niye konuşmuyor diye uzun süre etrafmıza bakmıştık. Yapılan anonslar bile huzur dolu…..

Taksi ile 30 dakika tren ile 20 dakika ‘da şehir merkezinde oluyorsunuz. Taksi ile şehrin daha yeni bölgesi diye bilinen Normalmm ‘a geliyorsunuz. Design design design şeklinde nereye bakicağınızı şaşırıyorsunuz.
Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

Otel konusunda design ve şıklık yarışında olan oteller 2 bölge’de toplanmışlar. En canli adası Gamla Stan eski tarihi ve Kraliyet sarayı ,müzeler ve minik minik dükkanlar yada Ostermalmm bölgesi özellike marka meraklıları ve gece yaşamı için çok ideal bir bölge. Otel konusunda yakında master yapabilecek kadar uzmanlaştığım için daha küçük ama design olan Hotel Drotting Kristina Stureplan otelini seçiyorum. Otel ‘in olduğu yer tam bölgenin merkezi sayılan ve otelin ismini aldiğı Stureplan meydanına bakıyor. Kafeler , Barlar ve dükkanlar arasında her alışverişten sonra kolayca alışverişleri bırakıp devam edebileceğiniz bir noktada. Bu otelin en önemli özelliği eski saray havasında olup kocaman camlar , tahta yerler , komforlu odalar ve otelin kendi şampanya barı……

Haberin Devamı

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

İsveç’in mutluluk perisi diye anılan Stockholm , sarı saçlı, atletik vücutlu dişili , erkekli isveçliler arasında kim’e bakicağınızı şaşırıyorsunuz. Brad Pitt ve Gwyneth Paltrow hayranlarına duyurulur. Stockholm ‘de herkes Brad Pitt , Gwyneth Paltrow …………………….

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

Diğer seçenekler ise 1874 yılından beri hala hizmet veren Grand Hotel Stockholm daha da lüx klasik tarzı ve kendinizi masaj ,spa ve diğer otel aktivitelerine bırakmak istyorsanız burası tam size göre. Kraliyet sarayına ve nehre bakan odaları ile muhteşem bir şehri seyrediyorsunuz. Size önerim yaz aylarında çok konuk ağarladıkları için oda rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız.

Sanat ‘tan hoşlanıyorsanız Lydmar Hotel tam size göre. 5 yıldızlı bu otel nehir kenarinda ve 46 oda’sı var. Neredeyse her 3 ayda bir otelin tabloları değişiyor ve otelin altında ki restorant ‘ta farklı internasyonal müzik grupları ağarlıyor.
Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

Haberin Devamı

Işığı sevenlere ise Nordic Light oteli .Odaların hepsinin özelliği o anki ruh halinize göre değistirebileceğiniz konsept ışıklar.. 100 ‘den farklı ışık seçiminin olduğu odalar ve otelin genelinde her saniye işık oyunları ile de karşılaşabilirsiniz.

Son önerim ise Hotel Birger Jarl ismini 1252 yılında Stockholm ‘u keşfeden kişiden alan bu otel tam bir farklılık ve design oteli.30 yakın farklı Designer ‘in yapmış olduğu bu otel de İsveç design’ i ile birleşiyorsunuz. Renk cümbüşü farklı oda tipleri ile ve İsveç ağaçlarından yapılmış iç dekarasyon mobilyalar size sıcak bir ortam ile birleştiriyor.

Yemek konusunda ise Stockholm bir Michelin restoran şehri ve bunun dışında restoran ve café cenneti diyebilirim.

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm
İlk akşam gitmenizi önereceğim restoran Fredesgatan 12 (diger ismi F12 ) . Her ay menüleri ve şarap listesinin değiştiği ve ünlahçı Danyel Coute tarafından yönetilen F12 ‘de size muhteşem bir menü sunuyor. Bütün akşamı öncelikle arkadaşlarınız ile bar’da size sunulan şampanya ile başlayan ve daha sonra Dining room ‘da 12 course ‘luk özel menüleri yada alacarte menüsü ile sizi süprizler bekliyor olacak.

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm
Operakallaren benim 2. Favori restorant ‘ım İsveç'in en güzel restoran ‘larından biri seçilen ve 1787 yapılan eski Opera binasının içinde yer almakta. Gri ve Beyaz tonları ile tasarlanmış bu restoran gecenin ilerleyen saatlerinde Stockholm ‘un en şık ve çarpıcı gece klübüne dönüyor. Çok uzun ve farklı bir menü ‘ye sahip.Size burayla ilgili ekstra küçük bir not! Kesinlikle çok önceden rezervasyon yaptirmanız gerekiyor. Gece klubu içinde yoksa içeriye girmek bazen zor olabiliyor.

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

Johan & Nyström farklı şubeleri olan Stockholm'ün en iyi kahvecilerinden biri. Marka ayrıca Stockholm'ün çok bilinmiş cafe ve restoranlarınada kahve çekirdeği veriyor. Vaktiniz olursa kahve ve baristalık üzerine kurs alabilirsiniz.

Prens ve Prenseslerin şehri Stockholm

Yeni şehirler ve yeni süprizler ile görüşmek üzere……