Yaşam Primal Scream ve Teoman da Rock'n Coke'ta!

Primal Scream ve Teoman da Rock'n Coke'ta!

06.08.2013 - 13:58 | Son Güncellenme:

Dünyanın pek çok bölgesinden ünlü müzisyenlerin yer alacağı Rock’n Coke’da sahne alacak sanatçılar tamamlandı.

Primal Scream ve Teoman da Rockn Coketa

Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke’ta festival coşkusunu doruklara çıkaracak isimler arasına, Türk rock müziğinin güçlü sesi Teoman da eklendi. Rock’n Coke’a katılacak bir başka isim de İskoçya’nın yetenek saçan grubu Primal Scream.

Haberin Devamı

Bugüne kadar dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerini ağırlayacağını açıklayan Rock’n Coke’ta sürprizler bitmiyor. 6-7-8 Eylül tarihlerinde Hezarfen Havaalanında bambaşka bir festival deneyimi sunacak olan Rock’n Coke’un son sürprizi Teoman oldu.

İskoçya’dan Primal Scream de Rock’n Coke programında

Daha fazla müzik ve daha fazla eğlence vadeden Rock’n Coke, İskoçya’dan Primal Scream’i de programına ekledi. Mercury ödüllü Screamadelica albümleri ile o dönem birbirine son derece uzak olan alternatif rock ve house türleri arasında devrimci bir köprü kurmayı başaran grup, yeni albümünden parçalarla Rock’n Coke sahnesinde.

Şehir Sahnesi’nde İstanbul’un müziği

İstanbul’da dinlemeye alıştığımız birbirinden renkli ve farklı birçok grup, festival katılımcılarına Rock’n Coke Şehir Sahnesinden seslenecek. Üstelik, bu konserler İstanbul’da iyi müziğin adresi olan mekanların özel küratörlüğünde gerçekleştirilecek. Türkiye’de post-rock arenasının önemli gruplarından biri olan kafabindünya ve Ankara’dan İstanbul’a bir müzik yolculuğuyla punk, garage-psychedelic göndermeleri seslendiren Softa Peyote’nin küratörlüğünde, büyükşehirde olmanın her duygusunu sadece bas ve synthesizer kullanarak şarkılarına yansıtan Kim Ki O ve Türkiye’den dünyanın farklı coğrafyalarına uzanarak soul, electronica ve retro-funk tadındaki müzikleriyle Great Republic of South Bant’ın küratörlüğünde; başarılı canlı performanslarıyla Türk rock müziğinde kendilerine yer bulan Meriva ve melankolik atmosferli indie-rock grubu Sapan Babajim İstanbul Studios & Mastering küratörlüğünde; organik akorlarla klasik rock’un gerçek tonlarını hissettiren Murat Ercan ve Türk rock müziğine büyük katkıları olan Eskişehir’den çıkma bir cevher olan On Your Horizon Karga küratörlüğünde, Rock’n Coke seyircisi için özel performanslar sergileyecek.

Haberin Devamı

Arctic Monkeys ve Hurts ilk defa Türkiye’de

Festival tutkunlarına, bu sene 5 farklı sahneden, yüzde 70 daha fazla sanatçı ve grupla seslenecek olan Rock’n Coke, doyasıya müzik ve eğlence sunacak. Cumartesi günü, synthpop ve new-wave müziğini yepyeni bir romantik platforma yerleştiren iki gizemli genç adamın oluşturduğu Hurts ve yeni çıkaracakları albümden yepyeni şarkılarla birlikte çok uzun süredir Türkiye’de heyecanla sahne alması beklenen Arctic Monkeys’i; pazar günü ise müziği ve eşsiz sahne performansıyla yerçekimine meydan okuyan Jamiroquai ve rave, hardcore, endüstriyel ve breakbeat unsurlarını elektronik müziğe taşıyarak, müzik tarihinde bir devrim yaratan The Prodigy’yi ağırlayacak Rock’n Coke ana sahnesi, festival katılımcılarının ayağını yerden kesecek.

Haberin Devamı

Rock’n Coke 5 sahneden, daha fazla sanatçı ile seslenecek

Rock’n Coke 2013’ün Cumartesi günü ağırlayacağı yabancı sanatçı ve gruplar arasında; post-punk’a yepyeni bir soluk getiren Editors, blues etkili bir rock projesi olarak hayata geçen Triggerfinger, hayranlarının internete yüklediği videolarla kısa sürede viral bir fenomen haline gelen rock’n roll ruhlu dörtlü Palma Violets, indie müziği bir başkaldırı ile birlikte farklılaştıran Maximo Park, 90’ların Brit synth-pop ilhamlı şarkılarıyla İngiliz grup La Roux, kullandığı minik Japon elektronik mucizesi Tenori-on’la harikalar yaratan Little Boots, art-rock ve indie-pop’un son yıllardaki en gözde gruplarından Rubik, tıpkı isimleri gibi müziklerinde de indie-pop’tan progressive rock’a birçok tınıyı barındıran Everything Everything, dünyada bir benzeri daha olmayan canlı looping ve efekt pedallarını kombine ederek yaptığı performansıyla Dub FX, kendilerine has gitar tekniği ile etnik kökenli Balkan müziğinin en yeni ve güçlü temsilcilerinden Figli Di Madre Ignota, vokalist Ravid Kahalani’nin önderliğindeki Yemen tınılarını Groove, funk ve hatta mambo ile buluşturabilme yeteneğine sahip Yemen Blues, geleneksel Roman müziğini mükemmel bir formda buluşturan Macar grup Parno Graszt, Praglı müzisyen Stani Vana’nın fusion ve nu-jazz etkileriyle süslediği uluslararası müzik projesi !Deladap, Roman müziğinin ateşine caz da ekleyerek Balkan dünyasının krallarından biri haline gelen Boban and Marko Markovic Orchestra yer alıyor.

Haberin Devamı

Festivalin Pazar günü programında yer alacak yabancı sanatçı ve gruplar arasında ise, müziklerinde radikal değişiklikler yapmaktan çekinmeyen Hollandalı senfonik metal/rock topluluğu Within Temptation, kendilerine has müzikle hipnotize edici bir sahne enerjisine shaip ekip Skindred, sınırsız ve kültürlerarası bir coğrafyada her dilin anlayabileceği hislerle yazdıkları şarkılara sahip grup Oi Va Voi, vokal tekniği Amy Winehouse ile kıyaslanan soul, reggae ve r&b müziğin havalı prensesi Selah Sue, soprano vokalini dream-pop ve indietronica ile şenlendiren Ellie Goulding, ska müziğini punk, reggae, rock, swing ve cazdan aldıkları ilhamla süsleyen grup Babylon Circus, yaptıkları müziği ‘yeniden elden geçirilmiş acid house’ olarak tanımlayan Juveniles, İngiliz indie-rock grubu The Cribs, acid-rave, sci-fi, punk-rock olarak tanımladıkları müzikte karşı konulmaz ritimler geliştiren Klaxons, liquid funk türündeki parçalarında farklı enstrümanlar kullanan Netsky Live, psychedelic rock ve retro blues arasında mekik dokuyan Radio Moscow, coşkulu latin alternatif müziğiyle geniş bir coğrafyayı buluşturan Che Sudaka, çok çeşitli enstrümanlarıyla dinamik bir müzik ve ona eşlik eden görsel bir şölenle süsleyen grup Live Kadebostany, boyutlararası Balkan müziklerini kendine has yorumlayan Shantel ve enerjik orkestrası Shantel & Bucovina Club Orkestar bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkçe müzik Rock’n Coke sahnelerinde efsaneleşecek

Festival ruhunu bambaşka bir boyuta taşıyacak olan Rock’n Coke Festivali, Türkçe müzik yapan çok sayıda sanatçıyı da sahnelerinde ağırlayacak. 90’lardan itibaren Türk rock müziğinin tartışmasız en önemli figürlerinden biri Teoman, özlediğimiz sesi ve müzikleriyle Rock’n Coke sahnesinde yer alacak. Rock’n Coke sahnelerinde göz dolduracak ve Türk sanatçı ve gruplar arasında, Duman, Aylin Aslım, maNga ve Can Bonomo’nun yanı sıra, Rebel Moves, Replikas, Yasemin Mori, Melis Danişmend, Büyük Ev Ablukada, The Ringo Jets, Ayyuka gibi güçlü isimler Rock’n Coke Sahnesi ve Coca-Cola Zero Sahnesinden festival tutkunlarına seslenecek.

Festival boyunca, Party Arena ve Keşif Sahnesi’nden birbirinden farklı ve eğlenceli müzikleriyle yer alacak olan Türk sanatçı ve gruplar arasında yer alan, Portecho, Post, Dearhead, Gecko Chamber Live, Kaan Düzarat, Çağrı Sertel Band, Yora ve Kırıka Cumartesi günü; 123, Alp Ersözmez ‘Cereyanlı’, Childplay, Deniz Güngör, Serdar Barçın Band, Farfara ve Mabel Matiz Pazar günü muhteşem performanslar sergileyecek.

10. yaşına özel yeniliklerle bambaşka bir festival deneyimi

Rock’n Coke Festivali, 10. Yaşına özel olarak, festival yapısından, alanın genişliğine, sanatçı sayısından etkinlik içeriğine kadar, bu sene pek çok yeniliklerle donatılıyor. Türkiye’nin en büyük açıkhava müzik etkinliği olan Rock’n Coke 2013’te, sahne alacak isimlerin sayısı yüzde 70 artırıldı. Katılımcılara 360 derece festival ruhunu yaşatacak olan Rock’n Coke, eğlenceli aktiviteler, oyunlar, gösteriler ve çok çeşitli performanslarla unutulmaz bir hafta sonunu imkanı sunuyor.

Rock’n Coke bu yıl dünyanın en önemli festivalleri arasında yer alan Sziget ile iş birliğine gidiyor. Festivalin yabancı sanatçı programı Sziget’in deneyimli ekibi tarafından oluşturuldu. Yerli program ve sanatçı seçiminde ise, showhow’ın sanatçı ilişkileri ekibi festivale taptaze bir kan getiriyor.

Rock’n Coke Biletleri Biletix ve RNC Kampüs Temsilcileri’nde

Rock’n Coke’ta normal dönem tam - kombine 140 TL, kombine + kamp biletleri ise 180 TL’den satışta. Öğrenci biletlerinin fiyatı ise, kombine 100 TL, kombine + kamp 120 TL’den satışta. Biletix’te tükenen sınırlı sayıdaki son erken avantajlı biletler ise öğrencilere özel indirimlerle www.rnckampus.com adresi üzerinden ulaşılabilecek olan Rock’n Coke Kampüs temsilcilerinden satın alınabilir.

Yazarlar