Hamilelikte Ağda ve Lazer Epilasyon

Gebelikte anne adaylarının en merak ettiği soruların başında istenmeyen tüylerden nasıl kurtulacağı, gelmektedir. Hormonal değişimler sebebiyle artan tüylenme, anne adayları arasında oldukça yaygın bir sorundur. Ancak meme uçlarında ya da göbekte meydana gelen tüylenmeler, gebelikten sonra durdur ve dökülür. Bu sebeple bu tüylere gebelik sırasında müdahale edilmemesi gerekir.

Gebelikte ağda:

Gebelik döneminde ağda yapılabilir. Ancak bu süreçte vücut daha hassas olduğu için iz kalabilir ya da anne adayının canı daha çok yanabilir. Bu sebeple güvenilir yerlerde ağda yaptırmak gerekmektedir. Hijyen, gebelik sürecinde en önemli konudur. Ağda yapılırken kullanılan araçların mutlaka tek seferlik kullanıldığına dikkat etmelisiniz. Genital bölge, ağda sırasında oldukça acıyabilir. Bu sebeple de uygulanması önerilmez. Ancak babacaklar, kollar ya da koltukaltı gibi bölgelere ağda uygulanabilir.

Haberin Devamı

Gebelikte lazer ve iğneli epilasyon

Epilasyon yönteminde ışık enerjisinden yararlanılır. Kullanılan bu yöntem yalnızca kökleri hedef alır. Bu sebeple de cilde herhangi bir şekilde zarar vermez. Lazer epilasyonun gebelikte kullanımı hakkında yeterli bilimsel bilgi mevcut değildir. Bu sebeple de bu süreçte uygulanmaması tavsiye edilir.

İğneli epilasyonda ise kullanılan yöntem iğnedir. İğne uçları ile kökler tahrip edilir. Bu aşamada anne adayı oldukça acı çekebilir. İğneli epilasyonun bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Ancak hormonal değişimler sebebiyle iz kalma riski vardır.

Gebelik döneminde tüy dökücü kremler

Gebelik döneminde yasak olan yöntemlerden biri de tüy dökücü kremlerdir. Bu kremlerin içerisinde kimyasal içerikler bulunmaktadır. Bu sebeple de cilt tarafından emilir ve bebeğe geçebilir. Gebeliğin hiçbir sürecinde tüy dökücü krem kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi için en uygun tüy temizleme yöntemi hangisidir?

Gebelik döneminde önerilen iki tüy temizleme yöntemi vardır. Bunlar ağda ve jilettir. Tüy dökücü kremler kesinlikle önerilmez. Lazer ve iğneli epilasyonun ise gebelik döneminden sonraya ertelenmesi tavsiye edilir.

Haberin Devamı