Sağlık Psikolojik Hastalıklar Nelerdir? Ruh Hastalıkları Neden Olur, Nasıl Geçer?

Psikolojik Hastalıklar Nelerdir? Ruh Hastalıkları Neden Olur, Nasıl Geçer?

24.04.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

İnsan yaşamını etkileyen ve tedavi edilmesi gereken psikolojik hastalıklar bulunur. Psikolojik rahatsızlıklar bir uzman yardımıyla tespit edilerek tedavisine başlanmalıdır. Bu hastalıkların tedavi edilmemesi daha çok ilerlemesine neden olabilir. Sizler için psikolojik hastalıklar nelerdir, ruh hastalıkları neden olur, ruh hastalıkları nasıl geçer sorularının cevaplarını derledik.

Psikolojik Hastalıklar Nelerdir Ruh Hastalıkları Neden Olur, Nasıl Geçer

Ruh hastalıklarının geçebilmesi için kişinin iyileşmeye kararlı olması gerekir. Aksi taktirde kullanılan ilaçlar hastalığın belirtilerini bastırsa bile kişinin iç dünyasında değişim yaşanmaz.

Psikolojik Hastalıklar Nelerdir?

Psikolojik rahatsızlıklar farklı nedenlerle ortaya çıkan ancak insan yaşamını olumsuz etkileyen hastalıklardır. Gösterilen belirtiler sayesinde hastalığın teşhisi ve tedavisi mümkündür. En çok görülen psikolojik hastalıklar arasında,

Haberin Devamı

● Depresyon,
● Nikotin ve alkol bağımlılıkları,
● Panik bozukluğu,
● Dikkat eksikliği,
● Madde bağımlılığı,
● Hiperaktivite bozukluğu,
● Anksiyete bozukluğu,
● Sosyal fobi,
● Şizofreni,
● Çeşitli sendromlar,
● Bipolarlık,
● Obsesif Kompulsif bozukluk,
● Yeme bozukluğu,
● Travma sonrası stres bozuklukları bulunur.
Psikolojik hastalıkların tamamı yaygın olarak görülmez. Ayrıca hastalıkların belirtileri birbirine benzeyebildiği için teşhis edilmesi zor olabilir. Bireysel olarak tanı koymak yerine bir uzmandan yardım almak gerekir.

Ruh Hastalıkları Neden Olur?

Ruhsal hastalıkların oluşma sebebi genellikle insan yaşamında karşılaşılan zorluklardır. Bu zorluklar arasında işsizlik, yalnızlık, özgüven kaybı, sevilen kişilerin ölümü bulunur. Ayrıca bireyler karşılayamadıkları beklentilerden, yaşadıkları çevreden etkilenerek bu rahatsızlıklara yakalanabilir.

Ruh hastalıkları yalnızca bir grubun değil tüm insanların başına gelebilir. Henüz yaşları küçük olan çocuklarda bile psikolojik rahatsızlıkların yaşanması mümkündür. Bu nedenle hastalıklar ilerlemeden önce bireysel değişimlerin farkında olmak gerekir. Normal yaşam düzenine dönülmesi için karar verilmelidir.

Ruh Hastalıkları Nasıl Geçer?

Ruh hastalıkların tedavisi konulan tanıya göre değişiklik gösterir. Yalnızca terapi uygulanarak gelişme gözlenebildiği gibi ilaç tedavisinin gerekli olduğu durumlar da bulunur. Ancak genel olarak ilaç tedavisini destekleyen terapilerle birlikte tedavi süreci ilerler.

Durumu ağır olan kişiler için yatarak tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu aşamada hastaneye yatan hastaların gelişimleri düzenli olarak takip edilir. Ayrıca durumu iyi olan kişiler için grup tedavileri, meditasyon, beslenme düzeni, spor, egzersiz, farklı aktiviteler önerilebilir. Bu tedavilerin uzunluğuysa kişinin hastalığına ve iyileşme sürecine bağlı olarak belirlenir.

 

Yazarlar