Elon Musk’ın haritası

Musk’ın haritası ülkemiz ile de dikkat çekici açılar içeriyor.

Sevgili okurlar, 2023 itibarı ile dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın astrolojik haritasına birlikte göz atalım. Elon Musk 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’nın Pretoria şehrinde dünyaya geldi. Güneş’i Yengeç burcunda, yükselen burcunun da Yengeç olduğunu görüyoruz. Varlıklı bir aileye doğan Elon Musk’ın babası elektromekanik mühendisi, emlak işleri ve madencilikle uğraşan ve siyaset ile de ilgilenmiş bir kişi. Annesi ise model ve diyetisyen olarak çalışmış. Astroloji’de babayı açıklayan Güneş ufukta yükselmekte ve dispozitörü Ay da Başak (anne diyetisyen) burcunda şans noktası yani kısmet ile birleşmekte. Musk’ın haritasında ilk anda dikkat çeken noktalardan birisi yetenekleri, kıvraklığı ve iletişimi açıklayan Merkür’ün Yengeç burcunda, hemen yükselen burç derecesinin üzerinde olması. Bildiğiniz gibi yükselen burç haritanın en önemli ve belirgin yeridir. Yükselen haritanın dümeni gibidir. Zeka ve oynaklığı açıklayan Merkür’ün aynı zamanda çok hızlı konumda ve deklinasyon sınırlarının ötesinde olduğunu görüyoruz. Bu çok hızlı düşünmeye ama aynı zamanda alışılmış düşünce kalıplarının dışında, daha egzantrik ve beklenmedik düşüncelere de işaret ediyor.Elon Musk’ın haritası

Haberin Devamı

Yakın zamanda doğum saati netleşen Musk’un haritasına ilk baktığımda öncelikle şans noktasının nerede olduğunu görmek istedim. Şu anda yaklaşık 226 milyar servete sahip görülen bu kısmeti nasıl şekillenmiş durumda ? Zira şans noktası kısmetimizi, kazançların kaynağı ve hayatta bize sunulan imkanlarla ilişkilidir. Elon Musk’ın şans noktası Başak burcunda, yine Merkür’ün yönetici ve yücelim yöneticisi olduğu burçta görülüyor. Daha da önemlisi Merkür şans noktasına göre yine kazançları açıklayan 11. evde yer almakta. Bu nedenle, zeka, tasarım ve kıvraklık ve uygulama gücünün getirdiği fırsatların çok iyi değerlendirilebildiğini görüyoruz. Merkür’ün ayrıca Güneş ile özel bir faz ilişkisi oluşturması ve yükselen derecesi üzerinde duruyor olması bu kapasitesini çok daha belirgin kılmakta.

Kariyer gezegenlerinden Jüpiter (aynı zamanda yükselen burcun yücelim yöneticisi) şans ve spekülatif konuları, yatırımları ve çocukları açıklayan 5. evde duruyor ve bu konulara bolluk getirmekte. Çocuklarından birisini kaybetmiş, bu evin yöneticisi Mars ise 8. Evde durmakta. Dolayısı ile hayatında spekülatif konuların aynı zamanda oldukça riskli ve tehlikeli konuları açıkladığını söyleyebiliriz. Mars teknolojiyi, grupları, networkingi ve ilerici fikirleri açıklayan Saka burcunda kuzey ay düğümü ile birleşmekte. Kuzey ay düğümü ile birleşen gezegenler kişinin geleceğinde ve özellikle kariyer alanında güçlü bir motivasyon oluştururlar. Mars bu anlamda risk almak, liderlik yapmak ve rekabet içeren konuları açıklamakta ve aynı zamanda kariyer evi olan 10. evdeki Koç burcunun da (liderlik; tek başına hareket) yöneticisi. Tüm bu göstergeler onun dinamik, öncü kimliğini ortaya koymakta.

Haberin Devamı

Elon Musk’un Güneş’i Yengeç’te ülkemizin Güneş’i ile de uyumlu gözüküyor, Güneş ayrıca ülkemizin yükselen burcu Yengeç ile de örtüşmekte. Benzer şekilde zenginlikle alakalı Jüpiter de ülkemizin haritası ile uyumlu görülmekte.

Haberin Devamı

Musk’ın özellikle 2026 ile birlikte kariyerinde önemli bir değerlendirmeye, bir zirveye ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle 2026-2028 oldukça kritik testler, muhasebeler getirebilir. Bu süreçte Musk’ın bazı işleri tasfiye ederek yeni arayışlar içine girebileceğini söyleyebiliriz.