Ülkemizin haritasında bu dönemde neler var?

Aralık sonundan itibaren dış politikada hassasiyetler iyice öne çıkmakta.

Sevgili okurlar, ülkemizin 2023-24 döneminde, doğum günü olan 29 Ekim’den bir sonraki 29 Ekim’e kadar bakıldığında yıl olarak Akrep burcunu yaşadığını görüyoruz. Bu burç güçlü olmayı, mücadeleyi ve değişimi, yenilenmeyi ifade eder. Akrep krizlerle dolu bir burçtur. Yıllık haritamızda ise Akrep yakın çevreyi, komşularımızı ve iletişimi anlatan 3. evde görülmekte. Durum böyle olunca, Akrep’in içerdiği kriz, korku ve dönüştürücü durumları komşularımızda, yakın çevremizde daha çok görmekteyiz. Tüm komşulardan kaynaklanabilecek durumlara özellikle daha sakin ve planlı şekilde yaklaşmak gerekiyor. Zira yıllık haritada Mars da 3. evde Akrep’te yer alıyordu. Önümüzdeki günlerde ise savaş ve mücadele gezegeni Mars’ın 4 Ocak’tan itibaren Oğlak burcuna, yani ülkemizin ilişkilerini, diplomasi ve karşıtlıkları içeren 7. evine gireceğini göreceğiz. Dolayısı ise önümüzdeki günlerde karşıtlıkları, düşmanlıkları tetikleyebilecek daha fazla olay ile karşılaşabiliriz. 13 Şubat’a kadar olan bu sürede dış politikada ciddi ölçüde test edici durumlarla karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Güneş de 22 Aralık’tan itibaren Oğlak burcuna ilerliyor. Ayrıca 29 Aralık – 29 Ocak tarihleri arasında aylık seviyede de Oğlak burcunu deneyimleyeceğiz. Bu durumda iki zor gezegen, Mars ve Satürn yönetici durumuna geçecekleri için önümüzdeki birkaç ayın gündeminde daha yorucu ve zorlayıcı koşullarla karşılaşabiliriz. Dikkat edilirse, Satürn de yıllık haritada karşıtlıkları, görüşmeleri ya da düşmanlıkları açıklayan 7. evde yer alıyor. Bu durumda, özellikle uluslararası ilişkilerden, farklı ideolojilerden ve inançlardan kaynaklanabilecek konular dış ilişkilerde ve diplomasi de önemli gündemler getirebilir. Özellikle bu dönemde İsrail’in Filistinlilere uyguladığı insanlık dışı tavır ve acımasızlık düşünüldüğünde, bu konuların ülkemiz gündeminde de önemli yansımaları olabileceğini söyleyebiliriz. Bu açıdan Ocak sonuna kadar devam eden süreçte karşıtlıklar çok daha sertleşebilir. Benzer temaların Şubat-Mart geçişinde de yine gündemde olabileceği görülüyor.

Haberin Devamı

29 Aralık-29 Ocak arasında inançlar, ideolojilerle ilgili konular ülke yönetiminde oldukça sert bir atmosfer yaratabilir. Komşularla ilgili ilişkileri ve görüşmeleri bu dönemde dikkatli şekilde yönetmek gerekecek. Milli hassasiyetler, denge gerektiren konular çok fazla dikkat çekiyor. Aralığın son günlerinden itibaren bu konularda özellikle 8 -13 Ocak arasında hassasiyet kazanan koşullar var.

11 Ocak 2024’te Oğlak burcundaki yeniay en son 14 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ile de önemli bir ilişki kurmakta ve devam eden koşulları tetikleyici görülmekte. Bu yeniay gizli düşmanlıkları, kriz ve endişe üreten durumları öne çıkardığından, özellikle takip edilmeli. Ülkemizin yıllık haritasında da bir dolunay (Boğa’da Ay tutulması) olması bu süreçte karşılıklı dengelerin ne kadar hassas bir denge üstünde ilerlediğini anlatıyor.