Sağlık Rahim Ağrısı Bele Vurur Mu? Ağrı Nereye Vurur?

Rahim Ağrısı Bele Vurur Mu? Ağrı Nereye Vurur?

28.07.2021 - 05:04 | Son Güncellenme:

Kadınlarda rahim bölgesinde kronik ağrılar meydana gelebilmektedir. Bu ağrıların neden olduğu çoğunlukla merak edilmekte ve kişiler doktora başvurmak istemektedir. Rahim ağrısı için hangi doktora gidilir? Rahim ağrısı bele vurur mu? İşte, tüm detaylar.

Rahim Ağrısı Bele Vurur Mu Ağrı Nereye Vurur

Rahimde meydana gelen bazı problemler bel ve bacak ağrılarına sebep olabilmektedir. Bu durum kadınların yaşam kalitelerinin düşmesine sebep olur. Bu nedenle bu sağlık sorununun altında yatan nedenin belirlenmesi ve tedavisinin yapılması son derece önemlidir.

Rahim Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Rahim ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiği merak edilmektedir. Kadınların bu tarz ağrılar için bir jinekoloğa görünmesi gerekir. Rahimde meydana gelen sarkma nedeni ile kasık ağrısı, vajinal hassasiyet, bacak ve bel ağrıları, idrar ya da gaita kaçırma, enfeksiyon oluşumları, idrar yapamama gibi problemler görülebilmektedir.

Rahim ya da idrar torbası sarkması olan kişilere cerrahi olarak müdahale etmek gerekmektedir. Bazen bu operasyonlardan sonra sarkma tekrar edebilmektedir. Bu gibi durumlarda operasyonların tekrarlanması gerekebilmektedir.

Rahim Ağrısı Bele Vurur mu?

Kronik pelvik ağrılar çoğu kadın için kabus olabilmektedir. Çoğunlukla depresyona bağlı değişimler, az hareket etme gibi nedenler ile de bu ağrılar meydana gelebilmektedir. Rahim ağrısı olan kişilerin jinekolojik muayene olması gerekmektedir. Bunun yanında laparoskopi ile iç organların durumunun gözlemlenmesi de gerekebilmektedir. Bu işlem sonucunda ağrının nedeni %40 oranında saptanır. Rahimde meydana gelen ağrıların çoğu bel ve bacak bölgesine de vurabilir. Bu nedenle hastaların tedavi edilmesi son derece önemlidir.

Yazarlar