Sağlık Rinoplasti Nedir, Nasıl Yapılır? Rinoplasti (Burun Estetiği) Kimler Yaptırmalıdır?

Rinoplasti Nedir, Nasıl Yapılır? Rinoplasti (Burun Estetiği) Kimler Yaptırmalıdır?

06.07.2022 - 14:44 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünya genelinde yaygınlaşan, hem erkeklerin hem de kadınların sıklıkla yaptırdığı operasyonlardan bir tanesi Rinoplasti yani Burun Estetiğidir. Burun estetiği operasyonu nefes alıp vermenin zorlaşmasının yanı sıra kozmetik ürünlerinin kullanımı sebebi ile de olabilmektedir. Peki, Rinoplasti nedir, nasıl yapılır? Rinoplasti (burun estetiği) kimler yaptırmalıdır detayları ile derledik.

Rinoplasti Nedir, Nasıl Yapılır Rinoplasti (Burun Estetiği) Kimler Yaptırmalıdır

 Burun estetiği operasyonları kişinin burun yapısına göre yapılmaktadır. Bu nedenle karar vermeden önce öncelikli olarak bir KBB uzmanına danışılmalıdır. Sağlık sebeplerinin yanı sıra görünüm değiştirme açısından da sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir.

Haberin Devamı

 Rinoplasti Nedir?

 Rinoplasti, yüzün tam orta kısmında yer alan, hem fonksiyonel hem de şekil bakımından iyileştirilmesi için gerçekleştirilen ameliyatlardır. Burnun yapısı, kişilerin yüz ifadesini direkt olarak değiştirebilmektedir. Sadece görünüm açısından değil, kaliteli nefes alma, burun tıkanıklığının önlenmesi, burun içi mukozanın faaliyetini tam yerine getirebilmesi gibi pek çok sebeplerle de burun estetiği ameliyatı yapılabilmektedir.

 Rinoplasti Nasıl Yapılır?

 Rinoplasti, çoğunlukla genel anestezi, nadiren lokal anestezi uygulanarak kapalı ya da açık teknikler ile gerçekleştirilmektedir. Açık ameliyatlarda burnun iki deliği arasında bulunan columella ismi verilen bölge kesilir ve burun derisi yukarı kaldırılır. Bu sayede uzmanlar burun septumuna kolay bir şekilde erişebilmektedir. Açık ameliyatlarda pek çok hastanın endişesi olabilmektedir. Bunun nedeni iz kalma durumudur. İz kalabilir fakat zaman içerisinde ameliyat izleri iyileşecektir.

Haberin Devamı

 Kapalı burun estetiği ameliyatlarında burnun herhangi bir yerine kesik atılmaz. Ameliyat burun delikleri içerisinden gerçekleştirilir. Bu nedenle burunda herhangi bir iz oluşmasına neden olmaz. Estetik ameliyat olmak isteyen kişilerin hepsine bu işlem uygulanamamaktadır. Bunun nedeni ise burun için anatomik yapısıdır.

 Rinoplasti (Burun Estetiği) Kimler Yaptırmalıdır?

 Rinoplasti (burun estetiği), burun yapısından memnun olmayan, genel sağlık durumu operasyon için herhangi bir sorun oluşturmayan, operasyon sonu gerçekçi beklentilere sahip olan, solunum sırasında herhangi bir şikayeti olan erkeklere ya da kadınlara burun ameliyatı yapılabilmektedir. Burun ameliyatı olabilmesi için kişinin anatomik yapısı, istediği burun yapısının sağlanmasında son derece önemlidir. Rinoplasti, kişilere özel uygulandığından dolayı dikkatli bir şekilde planlanması halinde yüz hatlarına uyumlu ve doğal bir görünüm elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

Yazarlar