Sağlık Romatizma Karşısında Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Hangi Bitkiler Romatizmaya İyi Gelir?

Romatizma Karşısında Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Hangi Bitkiler Romatizmaya İyi Gelir?

11.03.2021 - 11:40 | Son Güncellenme:

Romatizma, eklemler içerisinde yer alan ve tük eklemlerde bulunabilen bir iltihaplı hastalık olarak açıklanır. Toplumda görülme sıklığı ve yaş aralığı, toplumun bütün kesimini kapsamaktadır. Hasta bireyler üzerinde eklem bölgelerinde şişmeler, ağrı oluşumları görülmektedir. Romatizma tedavisi için bitkisel ilaçlar kullanılabilmektedir. Romatizmaya iyi gelen ve tedavisinde kullanılan bitkiler, nelerden oluşur?

Romatizma Karşısında Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir Hangi Bitkiler Romatizmaya İyi Gelir

 Romatizma, eklem hastalığı olarak eklem içinde iltihap oluşumlarına neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak da rahatsızlıklar oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Romatizma Karşısında Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Romatizma oluşumları, bağışıklık sisteminin eklemleri yanlış algılaması sonucunda oluşur. Bu durum sonrasında eklem dokusunun yabancı olarak tanınmasının ardından bölgede antikor oluşumları sağlanır.

 Romatizma, beden sağlığını ve günlük hayatı etkilemekte olan bir rahatsızlıktır. Bu durumlar, eklemlerde görülen ağrılar ya da hareket edilmesinde güçlük çekmek gibi durumlardır. Bu gibi durumlar yaşam şartlarını güçleştirmektedir.

 Romatizma tedavisinde beslenme büyük bir yer kaplamaktadır. Beslenme, son dönem içerisinde bozulmakta olan ve sağlıksız olarak gerçekleşmektedir. Bu nedenle de gıdaların bozulması sonucunda bireylerde romatizmalar görülmektedir.

Haberin Devamı

 Beslenmeye gösterilen özen sonrasında eklem sağlığı daha normal bir hal alabilmektedir. Bunun yanı sıra eklem sağlığı için etkili bir besin olan kelle paça, önerilen bir besindir. Beslenme içerisinde eklemler için gerekli olan besinlerin alınması gerekmektedir.

 Eklem sağlıklarını etkileyen bir diğer unsur, hazır maya olmaktadır. Seri üretimler ve kar marjı yüksek ekmeklerin içerisinde hazır maya kullanılmaktadır. Besinler içerisinde kullanılan ürünler, insan yapısına olumsuz etkiler göstermektedir.

 Hangi Bitkiler Romatizmaya İyi Gelir?

 Eklem ağrıları için tüketilebilecek bitkilerin başında ısırgan otu gelmektedir. Isırgan otu içerisinde yer alan özler sayesinde eklem ağrıları azalmaktadır. Aynı zamanda ısırgan otu tıbbi bir değer taşımaktadır.

Eklem sağlığı için C vitamini önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle kuşburnu içerisinde yer alan özler sayesinde romatizma yangıları etkisini yitirecektir.

Papatya, farklı rahatsızlıkların yanı sıra romatizma içinde tüketilmesi gereken bir üründür. Sakinleştirici bir özelliğin yanı sıra yangı etkisi bulunmaktadır.

Zencefil ve zerdeçal gibi ya da meyan kökü gibi ürünler, romatizmanın vücut içerisindeki etkisini azaltmaktadır.

Bitki çayları olarak kullanılabilecek ürünler ile birlikte romatizmanın etki aralığı azaltılmaktadır.

Yazarlar