Sağlık Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır? Ruh Sağlığı İle İlgili Hastalıklar Nelerdir?

Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır? Ruh Sağlığı İle İlgili Hastalıklar Nelerdir?

18.07.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin ciddi anlamda yaşanan en önemli sağlık sorunları içerisinde ruh sağlığı gelmektedir. Peki ruh sağlığı nedir, nasıl tanımlanır? Ruh sağlığı ile ilgili hastalıklar nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır Ruh Sağlığı İle İlgili Hastalıklar Nelerdir

Kişisel olarak günümüzde birçok nedenden dolayı insanlar ruh sağlığı üzerinden çöküntü yaşayabiliyor. Bu çöküntü özellikle kişinin yaşantısına, hayat tarzı ile beraber meydana gelen olaylar ile karakterine göre değişkenlik gösterir.

Haberin Devamı

Ruh Sağlığı Nedir, Nasıl Tanımlanır?

Zihinsel bir bozukluğun olmadığı ya da iyi hal ruh sağlığı olarak ifade edilir. Yani bu düzeyi olan kişiler sağlıklı bir birey olarak öne çıkar. Özellikle tatmin edici düzeyde duygusal ve davranışsal olarak, kişinin işlevini sürdürebilmesi anlamını taşımaktadır. Böylece daha sakin, mantıklı ve öfkelenmeyen bir yaklaşım üzerinden birey yaşantısını sürdürür. Fakat ortaya çıkan birtakım olumsuz durumlar neticesinde, zaman içerisinde ruh sağlığı bozulabilmektedir. Böyle durumlarda ise günümüzde psikiyatri doktorları, psikiyatrlar ve danışmanlar üzerinden destek alınır.

Ruh Sağlığı ile İlgili Hastalıklar Nelerdir?

Ruh sağlığı ile ilgili hastalıklar aynı zamanda psikolojik sorunlar olarak da ön plana çıkar. Bu konuda bireysel olarak oldukça fazla sayıda ruh sağlığı sorunları olduğunu ifade etmek mümkündür.

Haberin Devamı

- Depresyon
- Obsesif kompulsif bozukluk
- Sosyal Fobi
- Travma sonrası stres bozukluğu
- Panik bozukluğu
- Bipolar bozukluk
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
- Yaygın anksiyete bozukluğu
- Madde ve nikotin bağımlılığı

Bu şekilde yukarıda verilen farklı problemler ile beraber ruh sağlığı üzerinden sorunlar meydana gelir. 

Yazarlar