Yaşam Saç Boyası Nasıl Akıtılır? Saç Boyasını Akıtma Yöntemleri Nelerdir?

Saç Boyası Nasıl Akıtılır? Saç Boyasını Akıtma Yöntemleri Nelerdir?

03.06.2021 - 14:25 | Son Güncellenme:

Saçınızı boyadınız ancak istediğiniz sonucu alamadınız. Ya da beğenmiş olduğunuz rengi saçınıza uyguladığınızda hiç de beklediğiniz gibi bir renk ortaya çıkmadı. Bu durumda saçınıza uyguladığınız saç boyası akıtma yöntemleri en önemi ihtiyacınız olacaktır. Sizin için Saç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtma yöntemleri nelerdir? Tüm detayları ile derledik.

Saç Boyası Nasıl Akıtılır Saç Boyasını Akıtma Yöntemleri Nelerdir

Sırf saçlarınızı boyattığınız için her seferinde mutlu olacaksınız diye bir durum yok. Zaman zaman boyama sonucunda ortaya çıkan renk saçlarda gerçekleşmeyebiliyor. Kimi zaman boyayan kişi işini çok iyi bir şekilde yapamıyor. Bazı zamanlar da yakışacağı düşünülen renk pek de istenilen sonucu ortaya koymayabiliyor.

Saç Boyası Nasıl Akıtılır?

Yapılmış olan saç boyama işleminin sonrasında ortaya çıkan saç rengi bazen istenildiği şekilde saçta durmuyor olabilir. Ya da seçilen renk tam da katalogda görüldüğü şekilde bir tonda olmayabiliyor. Böyle bir durumda hiç telaşa kapılmaya gerek yok. Çünkü saç boyası akıtmanın pek çok yolu bulunuyor. Bu sayede elde edilmiş olan saç renginden doğal yollarla kolaylıkla kurtulmak mümkün hale geliyor.

Saç Boyasını Akıtma Yöntemleri Nelerdir?

Saçınızdaki istenmeyen boyadan kurtulmak için uygulayabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Bunlardan bazılarını sizinle paylaştık.

Limon suyu ile saç boyası akıtma: Limon içeriğindeki asidik renk açıcı özelliğini bulunmaktadır. Bu özelliğinden yararlanmak için limonlu su ile saçlar yıkanır. Sonrasında yarım saat limonlu suyu saçta bekleterek ardından saçlar durulanır. Bu işlem fazla abartıya kaçılmadan haftada 1-2 kere yapılarak saç boyasını akıtma işlemi gerçekleştirilebilir.

Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır. Kısa süre içerisinde karbonat etkisini gösterecektir.

 

Yazarlar