Sağlık Saç Simülasyonu Nedir, Ne Kadar Kalıcıdır? Saç Simülasyonu Zararları Nelerdir?

Saç Simülasyonu Nedir, Ne Kadar Kalıcıdır? Saç Simülasyonu Zararları Nelerdir?

11.09.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

Hemen her insan kendini psikolojik anlamda iyi hissetmek için dış görünüşüne önem verir. En çok dikkat edilen ve bakım yapılan konulardan birisi ise saçlardır. Özellikle saç konusunda eksiklik ya da farklılık hisseden bireyler farklı yöntemlerle saç iyileştirme yöntemlerini denemektedir. Saç simülasyonu da bu yöntemlerden birisidir. Şimdi gelelim saç simülasyonu nedir, ne kadar kalıcıdır? Saç simülasyonu zararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Saç Simülasyonu Nedir, Ne Kadar Kalıcıdır Saç Simülasyonu Zararları Nelerdir

Saç eksikliği ya da kısmi eksiklik yaşayan bireylerin daha çok araştırdığı saç simülasyon tekniği hem erkek hem kadınlar tarafından tercih edilebilmektedir. Saç simülasyonunu uygulayan yerler ve yaptırmak isteyen kişiler günümüzde oldukça artmıştır.

Saç Simülasyonu Nedir?

Saç simülasyonu en kısa anlamıyla eksik görülen saç kısımlarının özel iğneli boyalarla kapatılmasıdır. Türkiye’de ve dünyada farklı isimlerle anılmaktadır. Saç gölgelendirme ya da pigment uygulaması da denilen simülasyon tekniği kalıcı ya da geçici olarak yapılabilmektedir.

Türkiye’de en çok geçici sistem kullanılmaktadır. Geçici sistem uygulamaları ortalama olarak 3 ile 5 yıl arası bir süre dayanmaktadır. Kalıcı yöntemler ise sağlık açısından önerilmemektedir.

Kalıcı yöntemler dövme şeklindedir. Saç simülasyonunu yaptıracak olan kişilerin bu işlemi yapacak olan uzmanları iyi araştırmasında fayda vardır. Sağlık onayı olan özel kliniklerde bireysel analizlere göre kişiye özel uygulanan saç simülasyonu seyrek bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. Saç seyrekliği çok olan bölgeye fazla az olan bölgeye ise kısa ritmik çalışmalar ile uygulanır.

Saç Simülasyonu Zararları Nelerdir?

Estetik anlamda göze hitap edilmesini sağlayan saç simülasyonun faydaları kadar zararları da oldukça fazladır. Bunlar;

Haberin Devamı

Kalıcı dövme olarak uygulanan saç simülasyonunda zamanla renk değişmeleri olabilmektedir.

Hassas ciltli bireylerde saç dökülmesi ve lekelenmelere neden olabilmektedir.

Yanlış uygulamalar sonucu gerçek saçtan farklı olduğu gözle görülerek bireylere istenilen seviye etki etmeyebilmektedir.

Renk ayarlamasının yanlış seçilmesi zıt görüntülere sebep olabilmektedir.

Kişiden kişiye değişerek tek seanstan fazla işlem gerekebilmektedir.

Cilt tipi yağlı ya da fazla terlemeye müsait kişilerde kullanım ömrü kısalmaktadır.

Yazarlar