Güzellik Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

11.08.2023 - 14:11 | Son Güncellenme:

Genler saç tipleri üzerinde etkili olsa da, birçok farklı yöntemle bunu değiştirebiliriz. Uygulayacağınız bu yöntemlerle saç tellerinizi güçlendirip, uzamasını hızlandırmak mümkün.

Saçlarınızı havluyla kurulamayın Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

Saç kurutma makineleri, saç düzleştiriciler ve maşalar hepsi uyguladıkları ısılarla saçınıza zarar vererek yıpranmasına sebep olabilir. Özellikle saçlarınız ince telli ve yıpranmaya yatkınsa, saçlarınız bu yüksek ısılardan çok daha fazla zarar görecektir. Saç kurutmadan kaynaklanan hasarı en aza indirmek için uzmanlar, makineyi saçınıza belli bir uzaklıktan tutmanızı ve her zaman tek bir noktaya tutarak saçınızı kurutmamanızı öneriyor. Isı uygulayarak yapacağınız saç şekillendirmelerinizi haftada 2 ya da 3 kez ile sınırlandırarak, saçınıza iyileşmesi için zaman verebilirsiniz. Saçınızı kuruturken, ısı ayarını düşük seviyeye getirip, öncesinde bir ısı koruyucu ürün kullanarak daha az zarar görmesini de sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlarınızı havluyla kurulamayın Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

Vitamin kullanın

Vücudunuz gibi saçınızın da vitamine ihtiyacı olduğunu unutmayın. Beslenme eksikliklerinin saç dökülmesine yol açtığını gösteren araştırmalar bulunuyor. Vitamin ve mineral eksikliği cildinizde, saçlarınızda ve tırnaklarınızda kendini gösterir. Besin eksiklikleri saç dökülmesi ve zayıf saçlarla ilişkilendirilir ve çoğunlukla saç uzaması ve gücü ile bağlantılı besinler şunlardır:

B vitaminleri, özellikle biyotin:  Avokado, fındık, yumurta sarısı, karaciğer, somon ve süt ürünlerinde bulunur.

Beta-karoten/A vitamini:  Havuç, kabak, tatlı patates, patates, ıspanak, süt, yumurta ve yoğurtta bulunur.

C Vitamini:  Turunçgiller, sebzeler (brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar), çilek ve biberde bulunur.

Haberin Devamı

D3 Vitamini:  Yağlı balıklarda, yumurta sarısında bulunur.

E Vitamini:  Ayçekirdeği, badem, ıspanak ve avokado bulunur.

Demir:  İstiridye, yumurta, kırmızı et, mercimek ve ıspanakta bulunur.

Çinko:  İstiridye, sığır eti, kabak çekirdeği ve mercimek bulunur.

Yediklerinizden bu besinleri yeteri kadar alamadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuza danışarak multivitamin şeklinde de alabilirsiniz.

Saçınızı daha az yıkayın

Saçlarınızı yıkama aralığını uzatın. Saçınızı ne kadar az yıkarsanız, doğal yağlar o kadar çok besler ve saçlarınız gür ve sağlıklı olmasını sağlar. Saçınızı 3-4 günde bir yıkamak idealdir ama 2-3 günde bir yıkamak bile ciddi bir fark yaratacaktır. Bu herkes için geçerli olmayabilir. Saçınızı kesinlikle yıkamanız gerekiyorsa, kullandığınız şampuanın saçınızı ve saç derinizi iyi şeylerden arındırmanın yanı sıra zararlı, sert kimyasallar içermediğinden emin olun.

Saçlarınızı havluyla kurulamayın Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

Saç derinize masaj yapın

Saç derisine kan akışını artırmak, saç uzamasına yardımcı olabilir ve zamanla saç kalınlığını artırmada etkili olabilir. Kuru veya ıslak bir kafa derisi üzerinde parmak uçlarınızı dairesel hareketlerle parmaklarınızda gezdirin ve kan akışını hızlandırın.

Yumurta sarısı maskesini deneyebilirsiniz

Yumurta sarısı pek çok temel besin içerir. Saçlarınız için bu maskeyi yaparak onları güçlendirip, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Saç maskesi için 3 yumurta sarısı ve 3-4 yemek kaşığı ılık hindistancevizi yağını karıştırın. Karışımı saç derisine ve saç köklerine uygulayın. Uyguladıktan sonra bir bone ile 10 -15 dakika bekleyin ve soğuk suyla durulayın.

Haberin Devamı

Saçlarınızı havluyla kurulamayın Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı

Büyük havlu kullanmayın, saçınızı havlu yerine t-shirt ile kurulayın

Saçınızı kurutmak için büyük bir havlu kullanmak, saçınıza verdiği ağırlık nedeniyle zarar verebilir. Pamuk, saçınızdaki suyu emdikçe zaten büyük olan havludan bile daha ağır hale gelir. Büyük havlunun ağırlığı saçınızın kırılmasına neden olabilir. Vücut havlunuzla vücudunuzu kuruladıktan sonra saçınızı kurutmak için saçınızı çekmeyen, daha küçük bir havlu veya daha az elektriklenme sağlayan pamuklu bir t-shirt çok daha iyi bir seçenek.

Yazarlar