Sağlık Sadece üç malzemeyle yapılıyor: Şişkinlik ve fazla kilolarınızdan kurtulun!

Sadece üç malzemeyle yapılıyor: Şişkinlik ve fazla kilolarınızdan kurtulun!

29.05.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek olan nane limon ve salatalık destoksu vücudumuzu toksinlerden arındırmaya ve kilo vermeye yardımcı oluyor.  Özellikle şişkinlikle mücadele eden salatalık, limon ve nane detoksunun tarifi...

Sadece üç malzemeyle yapılıyor: Şişkinlik ve fazla kilolarınızdan kurtulun

Salatalık, limon ve nane.... Sıcak havaların baş göstermesi ile birlikte popüler hale geldi. Şişkinlik ve yağ yakımına yardımcı olan bu detoks fazla kiloları eritiyor. Tarifine geçmeden önce ise gelin faydalarından bahsedelim... 

Haberin Devamı

Salatalık nane limon detoksu ne işe yarar?  

- Salatalık, vücudumuz için gerekli olan birçok mineral ve vitamini içerir. Ayrıca bol su içerdiği için idrar söktürücü ve ödem giderici etkisi vardır. Salatalık aynı zamanda cilt sağlığı için de faydalıdır. 

- Limon, C vitamini deposudur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Limon ayrıca sindirim sistemimizi düzenler, kan şekerini ve tansiyonu dengeler, vücuttaki toksinleri atar ve kilo vermeye yardımcı olur. 

- Nane, ferahlatıcı bir bitkidir ve mide ve bağırsak sağlığı için iyidir. Nane gazı giderir, sindirimi kolaylaştırır, nefesi tazeler ve alerjiye iyi gelir. 

Salatalık nane limon detoksu faydaları 

- Vücudu toksinlerden arındırır. Salatalık, limon ve nane, güçlü antioksidanlar içerirler. Bu sayede vücutta biriken zararlı maddeleri temizlerler. 

Haberin Devamı

- Metabolizmayı hızlandırır. Bu detoks, sindirim sistemini uyarır ve kalori yakımını arttırır. Böylece kilo vermeye yardımcı olur. 

- Ödemi azaltır. Bu detoks, vücutta su tutulmasını önler ve ödem oluşumunu engeller. Böylece şişkinlik ve kilo sorununu azaltır. 

- Bağışıklığı güçlendirir. Bu detoks, C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı korur. 

- Cildi güzelleştirir. Bu detoks, ciltteki sivilce, leke ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca cildi nemlendirir ve parlaklık verir. 

DİPNOT: Bu detoksu tek başına bir diyet olarak uygulamamalıyız. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı ile birlikte kullanmalıyız. Özellikle hamilelik, emzirme, böbrek veya karaciğer hastalığı gibi durumlarda doktora danışmadan tüketilmemeli. 

Salatalık nane limon detoksu için malzemeler: 

- 1 litre su 

- 1 adet salatalık 

- 1 adet limon 

- 5-10 yaprak taze nane 

Salatalık nane limon detoksu nasıl yapılır? 

- Salatalığı yıkayın ve kabuğunu soyun. Küçük küçük dilimleyin. 

- Limonu da yıkayın ve kabuğunu soyun. Küçük küçük dilimleyin. 

- Naneyi de yıkayın ve saplarını ayırın. 

- Bir sürahiye suyu koyun ve içine salatalık, limon ve nane ekleyin. 

- Bu karışımı bir gece buzdolabında bekletin. 

Haberin Devamı

- Ertesi sabah aç karnına bir bardak için. Gün boyunca da ara öğünlerde veya susadığınızda için.

 

 

 

Yazarlar