Sağlık Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar? Ağrı Nerede Olur?

Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar? Ağrı Nerede Olur?

29.07.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

Vücutta yaşanan her ağrının mutlaka bir sebebi vardır. Ağrı sebebi bazen önemsiz ve geçici olabilirken bazen de altından daha büyük sorunlar çıkabilir. Bu yüzden doktor kontrolüne gitme önemlidir. Karın ağrısı gibi başlayan ve farklı bölgelerde devam eden ağrı sebeplerinden biri de safra kesesi taşıdır. Safra kesesi taşı neden ağrı yapar? Bu ağrı nerede olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar Ağrı Nerede Olur

Safra kesesi, karın bölgesinde bulunan bir organdır. Karnın sağ tarafında yer alır. Armut şeklindedir. Karaciğerin altındadır. Görevi ise, ince bağırsağa sindirimi kolaylaştırmak için safra adındaki sıvıyı salgılamaktadır. Bazen safra kesesinde taş oluşumu gözlenir.

Haberin Devamı

 Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar?

 Safra kesesi taşı, sertleşmiş kolesterol ve safra tuzlarının bütünleşmesinden dolayı oluşur. Safra kesesi taşları bazen vücutta ağrı yapmazken bazen de şiddetli ağrılara neden olur. Ağrıya neden olmasının sebebi ise safra kesesi kanalını ya da karaciğer ile ortak olan kanalı tıkamasıdır. Bu taşlar oluşumundan sonra sıvının gönderildiği kanalı tıkayabilir, bu durumda ağrıya sebep olur.

 Ağrı Nerede Olur?

 Safra kesesi taşı ağrısı bazen dayanılmayacak ölçüde olabilir. Bu ağrı ilk olarak sağ karın tarafında yanı karaciğer kısmında hissedilir. Eğer durum daha da ilerler ise sağ omuz ve sırtın sağ tarafında da yoğun bir ağrı hissedilir. 

 Safra Kesesi Taşı Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Haberin Devamı

 Safra kesesi taşı ağrısı ve tedavisi için genel cerrahi bölümüne gidilmelidir.

 

Yazarlar