Sağlığınızı Yüzünüzden Okuyun

Tıbbın geldiği noktanın temelinde Doğu kültürünün araştırmacı, mistik ruhunun yattığını yazdığım konuları araştırırken daha iyi anlıyorum. “Modern tıp” dediğimiz günümüz tıbbının, -teknolojik gelişmeleri incelediğimizde- modern olduğunu yadsıyamayız. Çaresiz gibi görünen hastalıkların bu kadar imkân içinde nasıl çaresiz olarak nitelendiğini anlamak ise pek mümkün değil benim için.

Bugün bir milyarı aşkın nüfuslarıyla dünya üzerindeki hemen her malın üzerine Made in P.R.C. ibaresini yazdırabilen Çinliler yüzyıllar önce -günümüzün ultrason ve tomografi cihazları gibi- yüz okuma yöntemi ile hastalıkları tespit edebilmişlerdir.

Haberin Devamı

Yüz (Mien), okuma (Shiang) yani Mien Shiang 3000 yıllık Taocu uygulama olan Çin tıbbının teşhis aracıdır.

Taocu filozoflar beş elementi (Ağaç, ateş, toprak, metal ve su) davranışlar, duygular ve kişiliklerimiz dahil olmak üzere evrendeki her şeyin ilişkisini, etkileşimini ve devam eden değişimini açıklamak için kullanmışlardır.

Mien Shiang’ı her zaman kullanırız. Bir arkadaşımızın gözlerinin altında olağan dışı koyu halkalar gördüğümüzde doktora gitmesini söylememiz ya da daha güvenilir bir yüzü olduğu için az tecrübeli birini işe almamız gibi…

Mien Shiang’in eski Taocu uygulaması tam anlamıyla yüz okuma anlamına gelen bir sanat ve bilimdir. İlk kez Çin’de geleneksel Çin tıbbının tanısal aracı olarak birinin yüzü incelenerek mevcut hastalıkların belirtileri zihin, beden ve ruh hastalıklarına yatkınlıklarını tespit etmek için kullanıldı.

İmparatorlara ve diğer yüksek rütbeli yetkililere danışman olan Taocu rahipler, mahkemeler ve yetkililerle iş yapanların kişiliğini ve dürüstlüğünü değerlendirmelerinde onlara yardımcı olmak için Mien Shiang sanatını geliştirdiler. Kişilerin karakterini, sağlık ve zenginlik potansiyelini birkaç dakika içinde belirleyebildiler.

Yüzümüz iç organlarımızın sağlığı hakkında bize ayna tutar. Akne, kızarıklık, lekeler gibi cilt sorunları vücudumuzun iç işleyişine bağlı olabilir. Yüz haritalama iç sağlık sorunlarının belirlenmesinde önemli bir araç haline gelmiştir.

Haberin Devamı

Bakın vücudumuzun iç sesi yüzümüzün hangi bölgelerine yansıyor:

ALIN: Karaciğer, safra kesesi.

Alın, sinir ve sindirim sistemi ile bağlantılıdır. Bu nedenle stres ve tembel sindirim sistemi buradaki kopuşları tetikleyebilir.

Şekerli, yağlı, işlenmiş gıdalardan kaçının ve sindirim sisteminizi çalıştırmak için bol miktarda yüksek lifli meyve ve sebze tüketin. Stresten arınmak için meditasyon, yoga veya rahatlamanıza yardımcı olan başka herhangi bir şeyle uğraşın. Karaciğerinizi rahatlatmak için detoks yapın.

KAŞ BOŞLUĞUNUN SAĞ TARAFI: Karaciğerinizde depolanan duygular.

Yüzümüz ne hissettiğimiz hakkında ipucu vermektedir. Bununla birlikte, yüz hattı haritalaması daha derin bir stres yaşadığımızı ve bunun iç sağlığımızı nasıl etkilediğini ayırt etmemize yardımcı olmak için yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Bu bölgedeki cilt sorunları ve buruşukluk, karaciğerinizde tuttuğunuz ifade edilmemiş öfkeyi gösterebilir.

Öfkenizi gidermek ve kendinizi negatif duygulardan arındırmak için yoga, reiki, meditasyonu deneyin. Karaciğerinize baskı uygulayan alkol ve fast food gibi beslenme tarzından uzak durun.

Haberin Devamı

KAŞ BOŞLUĞUNUN SOL TARAFI: Dalağınızda depolanan duygular.

Buradaki çizgiler, dalakta saklanan ifade edilmemiş duyguları gösterebilir.

Eski, durgun duygusal enerjiyi serbest bırakmak için teknikler keşfedin. Reiki, yoga, nefes alma ve meditasyon hepsi faydalı seçeneklerdir.

GÖZLER: Eklemler, tiroid, bağırsaklar.

Gözler ruhunuzun pencereleri gibi gözükse de sağlığınızın penceresi de olabilirler. İristeki beyaz renk artışı eklemlerin bozulmasını yansıtabilirken, iris küçüklüğü daha genel ortak sorunlarla bağlantılıdır. İristeki sivilceli renk değişikliği bağırsak emiliminin yetersiz olduğunu gösterebilir. Ve eğer irisin etrafını çevreleyen açık renkli bir halka fark ederseniz, tuz ve şekeri aşırı tüketiyor olabilirsiniz.

Yağlı balıklar, ceviz, keten tohumu, kemik suyu, zerdeçal ve zencefil gibi antienflamatuvar etkili gıdalarla eklemlerinize iyi bakın. Enflamasyonu teşvik etme eğilimi gösteren kafein, şeker, rafine edilmiş tuz ve işlenmiş yiyeceklerden kaçının.

GÖZALTI: Böbrekler.

Şişkin ve kabarık alt göz kapakları özellikle yavaş böbrek fonksiyonunun işaretidir. Koyu, şişkin göz altı torbaları da böbrek fonksiyonunun bozulduğunu gösterebilir.

Susuzluk böbrekleri zorlar ve temel işlevlerini yerine getirmelerini önlediğinden bol bol su için. Böbrek üstü bezlerine yeterli uyku ve minimum stresle bakabilirsiniz. Ayrıca kahve ve alkolden kaçınmalısınız.

YANAKLAR: Akciğer, emilim yetersizliği, metabolizma yavaşlığı.

Yanaklarınızda renksiz lekeler yavaş metabolizma hızı ve besinlerin daha az emildiğini gösteriyor olabilir. Yanaklar da geleneksel olarak akciğer fonksiyonlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Nefes çalışması ve solunum egzersizleri ile akciğerlerinize yeterince oksijen ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Akciğer fonksiyonunu arttırmak ve metabolik bir artış sağlamak için kardiyo egzersizini yavaşça arttırın. Sindirim ve emilim problemi yaşamamak için yiyeceğinizi iyi çiğnediğinizden emin olun. Yeşil çay içmek ve antioksidan bakımından zengin bir diyet de yanaklarınızdaki hassas cildinizi hava kirliliğine karşı korumaya yardımcı olabilir.

BURUN: Kardiyovasküler sistem.

Burnun dolaşım sistemi ile bağlantılı olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle bu bölgedeki cilt sorunları kan basıncı sorunlarına işaret edebilir.

Avokado, fındık, tahin, soğuk pres zeytinyağı ve yağlı balıklar gibi kalp dostu gıda alımını artırın. Kardiyovasküler sisteminizi yapay olarak uyarabilecek alkol ve kahve tüketiminizi sınırlayın.

DUDAKLAR: Sindirim sistemi.

Kahverengi lekeler hazımsızlık veya yetersiz sindirim enzimleri ile ilgili sorunları temsil edebilir. Aynı zamanda bağırsaklarda solucanlar veya parazit aşırı büyüme varlığı da söz konusu olabilir. Soluk renkli dudaklar aneminin erken safhalarını gösterebilir.

Probiyotik gıdalar tüketin. Diyetinize baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler ve yağsız kırmızı et gibi bol miktarda demirden zengin gıdalar eklediğinizden emin olun.

DİL: Akciğerler, aşırı toksin

Diliniz iç sağlığınız için harika bir kılavuzdur. Sabah uyandıktan sonra yüzeyi kontrol ederseniz en iyi ipuçlarını bulabilirsiniz. Orta veya arka bölgeye doğru beyaz birikintiler, bağırsak toksinlerine işaret edebilir. Dilin dış kenarlarındaki aşınma ya da köpüklenme yetersiz akciğer fonksiyonuyla bağlantılı olabilir.

İstenmeyen toksinleri temizlemek için detoks yapın. Ekstra akciğer desteği için bazı kardiyo egzersizleri ve derin solunum meditasyonunu deneyin.

ÇENE: Hormonlar ve stres.

Yüzün bu bölgesi hormonal dengesizlik ve stresin olduğunu gösterir. Stresinizi azaltmak için gerekli önlemleri alın ve vücudunuzu bol miktarda dinlendirin.

Yüzünüz size sağlığınız hakkında bir şeyler söylemeye çalışıyor olabilir. Bu sese kulak verin.

Sevgiyle doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin

Web: http://dogalivarken.com

Facebook: http://facebook.com/dogalivarken

Instagram: @dogalivarken