Sağlık Salatalık Diyeti Nasıl Yapılır? Salatalık Diyeti Tarifi Listesi

Salatalık Diyeti Nasıl Yapılır? Salatalık Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Salatalık içerisinde büyük bir oranda su bulundurmaktadır. Son derece düşük kalorili yiyecekler arasında olan salatalık, özellikle diyet içerisinde sıklıkla kullanılan bir üründür. Fazla su bulundurması sayesinde kişilere diyetlerde büyük bir fayda sağlayan salatalık, kişilerin sindirim sistemini düzenlenmesi gerekmektedir. Sizler için salatalık diyeti hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Salatalık Diyeti Nasıl Yapılır Salatalık Diyeti Tarifi Listesi

Salatalık diyeti kişilerin ödem atmasına, aşırı kilo vermesine ve sindirim sistemini düzenlemesine yardımcı olmaktadır.

Salatalık Diyeti Nasıl Yapılır?

Salatalık diyeti üç gün boyunca uygulanmaktadır. Kişiler salatalık diyeti sayesinde üç günde, üç kilo verebilir. Salatalığın içerisinde bolca K ve C vitamini bulunmaktadır. Kişiler bu sayede alması gereken temel vitaminleri rahat bir şekilde alırlar. Ayrıca diyet boyunca kişilerin yorgun düşmesini engeller. Salatalık diyeti kişilerin diyet boyunca enerjik olmasına ve tok olmasına yardımcı olmaktadır. Kişiler salatalık sayesinde kendisini daha çok zinde hissedebilir.

Salatalık diyeti üç gün içerisinde uygulanır. Kişilerin diyet boyunca mutlaka listeye eksiksiz bir şekilde uyması gerekmektedir. Kişiler dilerlerse ara öğün içerisinde tüketeceği salatalıkları bir bardak su içerisine koyarak dinlenmeye bırakabilirler. Bununla beraber bazı aralarda salatalıkları bir su içerisine yatırarak, içerisine limon koyarak salatalığı tatlandırabilirsiniz. Ayrıca limon diyeti sayesinde kuru veya taze nane tüketebilirsiniz. Salatalık diyeti kişilerin metabolizmasını hızlandırmaktadır ve bireylerin daha sağlıklı bir şekilde yaşamasına yardımcı olmaktadır.

Salatalık Diyeti Tarifi Listesi

Salatalık diyetinin birinci gününde kişiler sabah bir bardak limon suyu veya yeşil çay tüketebilirler. Kahvaltı içerisinde iki adet salatalık yiyebilirler. Ara öğünde ise kişiler iki salatalık ve ayran içebilirler. Öğlen ise kişiler bir kase yoğurt, zencefil ve tarçın karışımı bununla beraber bir adet elma yiyebilirler. Ara öğün içerisinde tekrar badem veya ceviz tüketebilirler. Kişiler akşam yemeğinde bir tabak sebze yemeği ve bir kase yoğurt yiyebilirler. Kişilerin ikinci gün tüketebileceği yiyecekler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Sabah bir bardak limonlu su, iki adet salatalık ve peynir.

Ara öğünde ise bir adet kivi ve beş adet çağla.

Öğle yemeğinde ise bir tabak sebze yemeği ve bir dilim esmer ekmek.

Ara öğünde ise bir bardak ayran ve bir adet salatalık.

Akşam yemeğinde ise bir adet haşlanmış yumurta, iki adet salatalık ve ceviz.

Üçüncü gün ise kişilerin tüketmesi gereken yiyecekler ise şu şekildedir;

Sabah bir bardak limonlu su, iki adet salatalık ve peynir.

Ara öğünde ise bir adet elma.

Öğlen bir tabak mercimek çorbası ve biraz sebze yemeği.

Ara öğünde iki adet salatalık.

Akşam yemeğinde ise bir kase yoğurt veya cacık, yumurta.

Yazarlar