Editörün Seçtikleri SANAL İHANET nasıl anlaşılır?

SANAL İHANET nasıl anlaşılır?

27.03.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eşiniz gece geç saatlere kadar oturuyor, internet ödemelerini saklıyor, bilgisayar odasından ‘saçı başı dağınık’ çıkıyorsa, aman dikkat!!

SANAL İHANET nasıl anlaşılır

SANAL İHANET nasıl anlaşılır?

Eşiniz gece geç saatlere kadar oturuyor, internet ödemelerini saklıyor, bilgisayar odasından ‘saçı başı dağınık’ çıkıyorsa, aman dikkat!!

İSTANBUL ANKA

Bilgi ve teknoloji çağının insanlığa armağanı internet, sanal ihanetleri de beraberinde getirdi.
Zamanımızda eşler, birbirlerini sanal dünyada da aldatabildiği için, ceketlerde saç teli, gömlek yakalarında ruj izi, eve geç ve üstü başı dağınık gelmeler gibi ‘eski zaman ihanet işaretleri’ de, ‘milenyuma’ uydu. Artık eşler birbirlerini hiçbir yere gitmeden, oturdukları yerde, hatta yan yanayken bile ‘aldatabildiği’ için, ihanet işaretleri de bilgisayarların sohbet kayıtlarında veya e - postalarda aranabiliyor.
Gecenin geç saatlerinde yaş, cinsiyet vb. soruları sormakla başlayan sanal sohbetler, zamanla birbirine duygularını açmaya ve sanal sekse dönüşerek sessiz sedasız aldatma haline geliyor. Bu işin uzmanları, sanal ihanetin ipuçlarını da şöyle sıralıyor:
• Uyku düzeni: Sohbet odaları ve sanal seks buluşma yerleri, ancak gece geç saatlerde ‘havaya girer’. Bu nedenle ‘sanal seks yaparak’ eşine ihanet eden kişinin uyku düzeni bozulur. Geçmişte erken yatan kişi, bu saatlere ayak uydurabilmek için gece geç saatlere kadar oturmak zorundadır.
• Gizlilik ihtiyacı artar: Sevgiliniz ya da eşiniz sanal dünyada sizi aldatıyorsa, gerçekleri saklamak için eskisinden daha büyük çaba sarf eder.

Ev işini unuturlar
• Ev işleri: İnternette kalma süresi uzamaya başlar ve bu nedenle evdeki sorumluluklar ya da ev işleri çoğunlukla savsaklanmaya başlar.
• Yalan: İnternet için yapılan ödemeleri saklamak amacıyla kredi kartı, sanal sevgiliyle görüşmeler nedeniyle de telefon faturaları saklanır. Telefon faturasında internete ödenen miktar konusunda yalanlar da giderek sıklaşır.

Kişilikleri bile değişmeye başlar
• Kişilik değişiklikleri: Eşiniz internet kullanmaya başladığından beri gözle görülür biçimde ‘değiştiyse’ tehlike zilleri çalıyor demektir. Araştırmacılara göre internette sanal seks yapan erkekler giderek sessiz ve daha ciddi oluyor. Ayrıca sanal seks yapan kişi, eşiyle ilişkisinin gidişatı konusunda karşı tarafı suçlamaya başlıyor ve sekse ilgisi azalıyor.
• İlişkiye yatırım: Sanal aşk yaşayanlar, yoğun internet takvimleri izin verse de evlilik ilişkilerinin giderek dışına çıkıyor.
Akşam yemeği sonrası bulaşık yıkarken sohbet etmek, hafta sonu ortak etkinlik yapmak gibi bilinen ‘evli çift ritüellerinden’ kaçınıyorlar.



YAŞAM





























Yazarlar