İlişkiler Sapyoseksüel olup olmadığınızı anlamanın yolları

Sapyoseksüel olup olmadığınızı anlamanın yolları

17.01.2018 - 16:57 | Son Güncellenme:

Her insanın hayal ettiği bir prenses ve beyaz atlı prens elbette vardır. Her insan, hayalindeki kişinin profilini aklında çoktan çizmiştir. Kimi sarışın ister, kimi kaslı, kimi uzun boylu, kimi balıketli, kimi esmer, kimi kirli sakallı... İşte sapyoseksüellik kavramında bütün bunları unutun! Çünkü sapyoseksüellikte öncelikli olarak dış görünüş yer almıyor. Peki, nedir bu sapyoseksüellik? Kimler sapyoseksüeldir?

Sapyoseksüel olup olmadığınızı anlamanın yolları

Sapyoseksüellik; kişinin karşısındaki insanın dış görünüşünden önce başarılarına, zekasına, bilgi kültür seviyesine odaklanması ve bundan etkilenmesidir. Zekâ ve akıl, insanoğlu için her zaman çekici gelmiştir. Ancak sapyoseksüellik kavramıyla birlikte zekayı çekici bulma hali epey değişmiş durumda. Artık ikili duygusal ilişkilerde de görebildiğimiz sapyoseksüellik, daha çok kadınlarda görülüyor olsa da erkeklerde de mevcuttur.

Haberin Devamı

Dışarıda gördüğümüz çoğu çift için belki de her birimiz, ‘Bu kadın bu adamla beraber mi?’ sorusunu düşünmüşüzdür. Şaşkınlıkla beraber, neden o adamın tercih edildiğini düşündüren merak duygusu, ardı ardınca birçok soruyu getirir. İşte çoğu çiftin büyüsü bu: Yan yana yakıştıramadığınız o çift için; erkek zeki olan taraf, kadın ise sapyoseksüel olan taraf olabilir. Tabi bu durumun tam tersi demuhtemeldir.

Sapyoseksüel Kişide Bulunan Özellikler

Zevklidir, çekicidir, liderdir ve tabi ki zekidir. İdeal ilişki kütüphanede mi başlamalı, yoksa gece kulübünde mi sorusuna sapyoseksüellerin cevabı kütüphane olacaktır. Sapyoseksüellerin gece kulübüne gitmediği anlamını çıkaramayız; ancak ilk olarak zekaya ve fikirlere değer verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sayede sapyoseksüelbir kişilik, yanındaki insanı da buna göre seçmek isteyecektir. Bu kişiler nerede, nasıl, kimle vakit geçirdiklerine dikkat ederler. Yanındaki insanla tüm gün sergi gezdiyse ve akşam gece kulübüne gitmek için kendisini yorgun hissediyorsa, bu kişi tamamen sapyoseksüeldir.

Haberin Devamı


Sapyoseksüelleriçin ilk buluşmadaki diyaloglar oldukça önemlidir. Üstünkörü muhabbet etmezler, tamamen fikirlerine odaklıdırlar ve bu fikirleri karşılarındaki insana en doğru şekilde ifade edebilirler. Ayrıca espritüel ve hazırcevaplardır. Popüler olan her şeye karşı daha az ilgilidirler. Onları popüler bir barda görebilirsiniz; ancak yanlarında yine sapyoseksüelbirisi mutlaka vardır. Kendilerine has tercihleri ve zevkleri vardır. Sırf popüler diye sevmedikleri bir diziye başlamazlar veya kimsenin dinlemediği grup onların en sevdiği grup olabilir.

Bol makyajlı ve sadece makyaj yapabilme konusunda başarılı olduğunu düşündüğünüz birindense, yazım kurallarına dikkat eden birini tercih ediyorsanız; kaslı, uzun boylu ve tek aktivitesi spora gitmek olan biri yerine, ekonomi ve siyaset konuşabileceğiniz birini tercih ediyorsanız, siz de bir sapyoseksüelsiniz.

Yazarlar