Püf Noktası Sararan bardakları parlatıyor! Bardaklar bu yöntemle yeni gibi oluyor

Sararan bardakları parlatıyor! Bardaklar bu yöntemle yeni gibi oluyor

05.12.2023 - 13:13 | Son Güncellenme:

Bardaklar sürekli kullanıma bağlı olarak sararabiliyor. Ne kadar temizleseniz bulaşık makinesine de atsanız beyazlamıyorsa bu yöntemi deneyin. Sararan bardakları bembeyaz yapıyor.

Sararan bardakları parlatıyor Bardaklar bu yöntemle yeni gibi oluyor

Sararan bardaklar, zamanla sürekli kullanıma bağlı olarak renk değiştirebilen hoş olmayan bir görüntüye sahip olabilir. Bulaşık makinesinde yıkansa bile, bazen istenilen beyazlığa ulaşmak mümkün olmayabilir. Misafirleriniz geldiğinizde onlara bu bardaklarla çay veya kahve ikramında bulunmak istemeyebilirsiniz. Ancak, bu durumu düzeltmek için etkili bir yöntem deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Öncelikle, sararmış bardakları beyazlatmak için doğal ve ekonomik bir çözüm kullanabilirsiniz. Bir kaba sıcak su ekleyin ve içine birkaç çorba kaşığı karbonat veya beyaz sirke ilave edin. Bu karışımı iyice karıştırın ve sararmış bardakları bu karışıma yerleştirin. Bardakları bu suda bir süre bekletmek, lekelerin ve sararmaların çözülmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca, bardakları temizlerken yumuşak bir sünger veya fırça kullanarak nazikçe ovabilirsiniz. Bu, lekelerin ve sararmaların daha etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olabilir. Ardından, bardakları iyice durulayarak temiz su ile yıkayın.

Sararan bardakları parlatıyor Bardaklar bu yöntemle yeni gibi oluyor

MATLAŞMIŞ PUSLU BARDAK NASIL PARLATILIR?

Posta.com.tr’de yer alan içeriğe göre, matlaşmış puslu bardakların parlatılmasında en etkili yöntem elma sirkesi. Bardaklarınızı elma sirkesi ile kolayca parlatabilirsiniz. Bunun için bir leğene su koyun, içine biraz elma sirkesi damlatın. Matlaşan bardaklarınızı sirkeli suya yatırın. Yarım saat beklettikten sonra güzelce yıkayın, yeni gibi olduklarına şahit olacaksınız.

 

 

Yazarlar