Püf Noktası Sararmış beyaz eşya görüntüsüne son! Bu malzeme bembeyaz yapıyor

Sararmış beyaz eşya görüntüsüne son! Bu malzeme bembeyaz yapıyor

16.10.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Beyaz eşya teknolojileri, evlerimizde büyük kolaylık sağlayan ve günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Bu ürünler uzun ömürlü ve dayanıklı olsalar da zaman içinde sararma meydana geliyor. Ancak aklınızın ucundan dahi geçmeyen o malzeme sararmalara iyi geliyor.

Sararmış beyaz eşya görüntüsüne son Bu malzeme bembeyaz yapıyor

Beyaz plastik eşyalar zaman içinde renk değişikliğine uğrayarak sararabilirler. Plastik eşyaların büyük bir bölümü petrol türevi maddelerden üretildiği için bu tür renk değişiklikleri meydana gelebilir. Bu renk değişikliğine güneş ışığı, zaman gibi faktörler de etki edebilir. Beyaz plastiklerin sararması, özellikle estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü oluşturur. Ancak bu hoş olmayan görüntüden kurtulmanız oldukça kolaydır. İşte beyaz eşya sararmasına çözüm…

Haberin Devamı

Saç açıcı olarak biliniyor

Halk arasında oksijenli su olarak da bilinen hidrojen peroksiti kullanarak sarı lekeleri temizleyebilirsiniz. Hidrojen peroksit, birçok deterjanın içeriğinde bulunan bir madde olabilir.

Ancak uygulama sırasında dikkat etmeniz gereken önemli bir detay vardır: Hidrojen peroksit, ciltle temasında tahrişe neden olabileceğinden eldiven kullanmanız önemlidir.

Hidrojen peroksiti edinmek için kozmetik ürünler satan mağazalardan saç açıcı olarak bilinen ürünü temin edebilirsiniz. Genellikle kuaförlerin saç açıcı ürünlerinde bulunan hidrojen peroksiti sadece plastik ürünler üzerinde denemeniz önerilir. Ahşap, demir, çelik gibi malzemelerde etkili olmayabilir.

Sararmış beyaz eşya görüntüsüne son Bu malzeme bembeyaz yapıyor

Doğru bakım önerileri

Haberin Devamı

Sararma, beyaz eşya ürünlerinde zamanla oluşan ve estetik açıdan rahatsızlık veren bir durumdur. Beyaz eşyaların dış yüzeyi, kullanım sıklığına, çevresel etkenlere ve bakım alışkanlıklarına bağlı olarak sararabilir. Sararmayı önlemek veya azaltmak için doğru bakım ve temizlik önlemlerini almak, beyaz eşyalarınızın daha uzun süre temiz ve parlak kalmasına yardımcı olabilir.

Beyazlatıcı Kullanımı: Beyaz eşyalarınızı beyazlatmak için beyazlatıcı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde kullanmalısınız, çünkü aşırı kullanım eşyaları sarartabilir veya hasar verebilir. Beyazlatıcıyı suyla seyrelterek kullanın ve eşyaları iyice durulayın.

Karbonat ve Sirke: Sararmış beyaz eşyaları temizlemek için karbonat ve beyaz sirke karışımı kullanabilirsiniz. Karbonat ve beyaz sirkeyi eşit oranlarda karıştırarak oluşturduğunuz macunu sararmış bölgelere uygulayın. Hafifçe ovun ve sonra suyla temizleyin.

 

 

 

Yazarlar