Sağlık Sarımsak Saç İçin Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Saç İçin Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

09.08.2021 - 05:56 | Son Güncellenme:

Genel olarak herkes sarımsağın faydalarından haberdardır. Bu kadar verimli bir bitkinin aynı zamanda saç için de pek çok fayda barındırdığını biliyor muydunuz? Saçlarınız için sarımsağım faydalarına ve nasıl kullanıldığına dair detayları derledik.

Sarımsak Saç İçin Nasıl Kullanılır Faydaları Nelerdir

Saç büyümesi için sarımsak kullanımı çeşitli şekillerde oldukça faydalıdır. Mevcut saç köklerini güçlendirmeye ve saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olur.

Sarımsak Saç İçin Nasıl Kullanılır?

Saçların sağlığı ve sağlıklı bir şekilde uzaması için sarımsak yemek yararlı ve faydalıdır. Bunun yanı sıra direkt olarak saça uygulamanız da saçlarınızın daha sağlıklı, bakımlı ve pürüzsüz olmasını sağlar. En ideal uygulama yöntemi ise sarımsaklı şampuan yapımıdır. Bunun için size lazım olan malzemeler;

Haberin Devamı

15 diş sarımsak,

10 damla nane esansiyel yağıdır.


Pürüzsüz bir macun yapmak için önce sarımsağı ezin ve karıştırın. Ardından bir şişe hafif şampuana bu sarımsakları ve nane yağını ekleyin. Bir gece kadar karışımı bekletin ve daha sonra haftada 2 kez saçınızda bir süre bekletip, masaj yaparak yıkayın.

Ayrıca bir sarımsak dişini iki parçaya ayırarak, kelleşen bölgenize ya da yaraların üzerine uyguladığınızda da hem yaraların geçmesini sağlar hem de kelleşen bölgelerde yeniden saç çıkmasına olanak tanır. Bunun sebebi sarımsağın faydalarıdır.

Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir?

Saç büyümesi ve saç sorunları için sarımsağın faydaları;

Sarımsak, sağlıklı ve doğal olarak kalın saçlar elde etmede faydalıdır,

Haberin Devamı

Saçta düzenli sarımsak kullanımı ile bakteri, mikrop ve enfeksiyonları öldürerek kafa derisi sağlıklı tutar,

Saç derisi temizlenir ve kızarıklık veya iltihaplanma gibi problemler yok edilir,

Sarımsak ayrıca yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Böylece saç kökleri sağlıklı ve güçlü hale gelir; saçlar parlak ve sağlıklı görünmeye başlar,

Sarımsak, kel noktalarda dahi etkisini gösterir,

Sarımsak, saçınızı güneş ışınları, kirleticiler ve kir gibi dış etkenlerden koruyabilen özelliklere sahiptir.

Yazarlar