Cilt Bakımı Sebum Nedir? Ciltte Sebum Eksikliği Sonuçları Nelerdir?

Sebum Nedir? Ciltte Sebum Eksikliği Sonuçları Nelerdir?

02.03.2021 - 15:09 | Son Güncellenme:

Ciltte oluşabilecek bazı lekeleri önlemek için farklı şekillerde cilt bakımı yapılır. Cilt konusunda yer alan sebum kelimesi herkesin merak ettiği bir kelimedir. Bu kelimenin ne anlama geldiği ve neyi ifade ettiği pek çok kişinin araştırdığı bir konudur. Sebum Nedir? Ciltte sebum eksikliği sonuçları nelerdir? Sorularına sizlere faydalı olacak bazı cevaplar derledik.

Sebum Nedir Ciltte Sebum Eksikliği Sonuçları Nelerdir

Sebum, cilt için son derece önemli bir yağdır. Ciltte oluşabilecek birçok lekenin oluşmasını engeller.

Haberin Devamı

Sebum Nedir? 

Sebum, vücut içinde bulunan yağ bezelerinin üretmiş olduğu bir yağdır. Cildin dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olur. Yüzde, saç derisinde ve sırt gibi bölgelerde oldukça fazladır. Sebum sadece yağlardan değil, ter ve cilt hücrelerinden oluşur. Tüm bu içerikler, cildin nem oranını dengeler. Cilt üzerinde yer alan sebum tabakası, cildin nemini iç kısımda tutar ve herhangi bir dış duruma karşı koruma sağlar. Cilt nem dengesini koruma görevini üstlenir ve cildin daha sağlıklı olmasını sağlar. Cildin esnek olmasında oldukça etkilidir.

Cildi oluşabilecek alerjilerden ve bakterilerden korur. Ciltler, doğal bir şekilde sebum üretir. Bu sebumlar cilt yüeyinde bulunan gözeneklerden dışarı doğru çıkar. Cildin nem oranı dengesizse cilt kendini koruma altına almak adına daha fazla sebum üretir. Üretilen bu fazla sebumlar gözeneklerden dışarı çıkar ve cildin yağlanmasına sebep olur. Saç diplerinde sebumlar daha fazla gözlemlenir ve bu durum cildin yağlı olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Ciltte Sebum Eksikliği Sonuçları Nelerdir?

Ciltte bulunan sebum oranı bazı nedenlerden dolayı eksilebilir. Bu eksiklikler sonucunda ciltte bazı tepkimeler görülebilir. Özellikle sebum eksiliği yaşandığında cildin iltihaplanma oranı yüksektir. Özellikle cilt üzerinde oluşabilecek bakteriler serum eksilmesi sonucunda ortaya çıkar. Cildin koruması azalır. Sebum azalmasıyla birlikte, cilt üzerinde bulunan gözenekler kapanır. Kapanan gözenekler sebebiyle vücutta birçok belirti görülebilir. Özellikle ciltte kaşıntı ve kızarıklık meydana gelebilir.

Yazarlar