Yaşam Seferihisar mandalinaları kurutulmuş atıştırmalıklara dönüştü

Seferihisar mandalinaları kurutulmuş atıştırmalıklara dönüştü

28.11.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

27 yaşında bir beyaz yakalı Çise Ulus, ailesinin mandalina bahçesinde yetişen organik mandalinaları jeotermal teknolojisiyle kuruttu, 12 ay yenebilen, besin değerini koruyan ‘The 7’ markası da böylece doğdu.

Seferihisar mandalinaları kurutulmuş atıştırmalıklara dönüştü

En sağlıklı atıştırmalığı yapmak üzere yola çıkan Çise Ulus, mandalinaların yetişme aşamasını özel geliştirdiği uygulamalarla takip etti. Ağaçları korumak için ısırgan otu ve kil kullandı, otlardan kurtulmak için birçok kaz besledi. Tozlaşmayı arılara bırakırken, yere düşen mandalinaları bile sirke haline getirip ağaçların bağışıklık sistemini yükseltmek için kullandı.

Haberin Devamı

Tamamen doğanın gücü ile kuruttuğu mandalinaları en sağlıklı atıştırmalık olmaya aday olan Çise Ulus, çok yakında mandalina çayı ve granola üretmeyi de planlıyor. Bütünsel sağlığa önem veren, C vitamini ve lif ihtiyacını doğal yolla gidermek isteyenler için üretilen The 7’nin kurutma aşamasında bile sadece mandalina ve buhar kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘21. Seferihisar Mandalina Şenliği’nde, ilaç kullanmadan sadece ısırgan otu ve kille büyütülen ‘The 7’ bahçesinin mandalinaları ‘En İyi Mandalina Yarışması’nda 1.’lik ödülüne layık görüldü.

Yüksek Besin Değeri, Düşük Kalori

Mandalina cipsleri, "Ye- kilo alma- yediğinin de birçok faydası olsun" trendine tam uyuyor. Lezzetiyle yedikçe yediriyor, tok tutuyor ve besin değerini koruyor. Mandalina bal gibi olunca cipsi de lezzetli oluyor. Toplam kalorisi 391 olan mandalinalar, 50 ve 100 gr.’lık paketler haline sunuluyor.

Haberin Devamı

Mandalina cipsi her şeye yakışıyor. Çikolata, kahve, tatlı ile tüketebiliyor, et ürünleri ile servis edilebiliyor. Kurutulmuş mandalina, birçok şeye yakışmasından dolayı kısa sürede özellikle bütünsel sağlığa dikkat edenler, restoranlar, kafeler, sağlıklı atıştırmalık arayanların gözdesi oldu bile. Şimdi hedef, kurutulmuş mandalinayı daha çok insanla tanıştırmak ve Seferihisar mandalinasını yurtdışına tanıtmak.

“Toprak emeği sever, emek verdikçe parlar, bereketlenir” diyen Çise Ulus, tarımın geleceğini de gençlerin kuracağını söylüyor.

Ulus, “İdealist, kalıplaşmış bilgileri yıkan, cesaretli gençler tarımı değiştirecek! Tarım, bedende enerji, zihinde idealler ve cesaret varken yapılmalı. Gençler doğayla teknolojiyi birleştirecek. Gelecekte  akıllı bahçeler, bahçe işlerinde kullanılacak  yapay zeka robotlar ve  her bahçenin marka olacağı günler göreceğiz!

 

“Mandalina aşıkları için üretildi”

“Yaş mandalina hasadı sadece 3 ay sürüyor. Kurutulmuş mandalina fikri, tüm yıl mandalina yiyebilir miyiz?” sorusundan çıktı. Ailem yıllardır mandalina üreticisi olduğu için, bir yıl raf ömrü olan ama vitaminini de koruyacak bir ürün yapabilir miyiz diye araştırmaya başladım. Büyük emekle mandalinayı cips haline getirdik. Hem bir sene boyunca mandalina yiyebiliyor, hem de C vitamini alıyoruz.”

Yazarlar