Püf Noktası Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

27.10.2021 - 03:49 | Son Güncellenme:

Türk mutfağı, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer almaktadır. Türk mutfağının bilinen ünlü yemeklerinin yanında her bölgenin kendi yöresel yemekleri de vardır. Yöresel çorbalar çeşitliliği çok fazla iken hemen her yerde severek tüketilen şehriye çorbası, şehriye çorbasının protein ve vitamin değer gibi pek çok konuyu sizler için derledik.

Şehriye Çorbası Kaç Kalori Şehriye Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Sofraların vazgeçilmezi ve besin değeri bakımından zengin olan çorbaların başında şehriye çorbası gelmektedir.

Şehriye Çorbası Kaç Kalori?

Bilhassa kış aylarında insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içeren şehriye çorbası kalorisi de az olan bir gıdadır. Vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri içeren şehriye çorbası bilhassa kış aylarında en çok tüketilen çorba çeşitlerindendir.

Şehriye çorbası içinde bulunan besinlere göre kalori miktarı değişen bir yemektir. Şehriye çorbası tavuk veya et suyu içeren bir çorba şeklinde hazırlandığında kalorisi ve besin değeri de artış göstermektedir. Şehriye çorbasının 150gramında ortalama 75-90 kalori bulunmaktadır.

Şehriye Çorbasının, Vitamini ve Besin Değerleri

Şehriye çorbasının besin değerini artıran unsurlar, çorbanın içine katılan malzemelerle yakından ilgilidir. Tavuk veya et suyu ile yapılan şehriye çorbasının vitamin ve besin değeri elbette daha yüksektir. Bunun yanında havuç, kereviz, domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilmiş bir şehriye çorbası daha doyurucu ve vitamin bakımından da zengindir. Buna göre arpa şehriyeden yapılmış böyle bir çorbanın bir porsiyonundaki besin değerleri şöyledir: Karbonhidrat 55,6, protein %20,84, yağ 7,8, A vitamini 14,47 mg, kalsiyum 232 mg, demir 3,5, potasyum 164,1 mg civarındadır.

Yazarlar