Sağlık Şeker Diyeti Nasıl Yapılır? Şeker Diyeti Tarifi Listesi

Şeker Diyeti Nasıl Yapılır? Şeker Diyeti Tarifi Listesi

22.03.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Şeker tüketimi hayatımız olumsuz etkileyen bir durumdur. Şeker tüketimi insülin seviyesini olumsuz etkilediği gibi aynı zamanda metabolizmanın hızını da olumsuz etkiliyor. Şeker diyeti bu dengeyi korumak için yapılır. İşte, tüm detaylar...

Şeker Diyeti Nasıl Yapılır Şeker Diyeti Tarifi Listesi

Şeker diyeti, insan sağlığı için zararlı olan işlenmiş şekeri minimum seviyeye indirmek için yapılan diyettir. Vücudun ihtiyacı olan şekerin daha sağlıklı yollardan alınması bu diyetin temel prensibini oluşturmaktadır. Bu kategoride dikkat edilmesi gereken konu sağlıklı bir diyet programının uygulanmasıdır.

Şeker Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyetin 21 gün sürmesinin nedeni bu süre zarfında vücudun kendini temizlemiş olmasıdır. İnsan vücudunda zararlı maddelerin dışarı çıkması üç hafta sürüyor. Diyetin sonunda aşırı tatlı tüketimi de ortadan kalkıyor. Sağlıklı bir şekilde doğal yoldan şeker alarak yapılan diyetin ayrıntıları şu şekildedir:

Şeker Diyeti Tarifi Listesi

Diyetin 1. günü:

Sabah kahvaltısında bir dilim peynir, 1 haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve yeşillikle yapılmış söğüş, 1 fincan çay, 1 dilim katkısız ekmek. Ara öğünde ise 1 adet elma veya armut.

Öğle yemeğinde ise 1 porsiyonluk etli nohut yemeği yanında bir su bardağı pilav, 1 küçük çay bardağı bitki çayı. Beş çiğ badem ile 2 kuru kayısı da ara öğünde yenir.

Akşam yemeğinde ise ıspanak yemeği yenir. Yoğurtlu veya yoğurtsuz yenebilir. Yoğurdunuz gerçek sütten çalınan yoğurt olmalıdır.

Diyetin 2. günü:

İkinci günde ise kahvaltıda: 1 bardak süt (yağsız), pul biberli lor peynir, 4 adet zeytin, salatalık, domates, 1 ince dilim çavdar ekmeği yenir. Ara öğünde ise mevsime özel meyve yenir.

Öğle yemeğinde ise 1 porsiyon mevsim salatası ve kasap köfte yenir.
Akşam yemeğinde ise fasulye, cacık ve domates soslu bir su bardağı pilav. Yatmadan 2 adet ceviz içi yenmelidir.

Diyetin 3. günü:

Kahvaltıda narlı tarçınlı gerçek sütten çalınmış yoğurt. Ara öğünde ise 2 adet hurma ve beş adet fındık yenir.

Öğle yemeğinde, etli nohut, bir su bardağı esmer buğday yemeği ve 1 bardak ayran. Ara öğünde ise çiğ kuru yemiş yenilir.

Akşam yemeğinde ise pırasa yemeği ve yanında zeytinyağlı enginar yenir. Yatmadan 1 porsiyon mevsim meyvesi yenir.

Diyetin 4. Günü:

Kahvaltıda dereotlu omlet, gerçek buğday ekmeği bir dilim ve bitki çayı. Ara öğünde ise birkaç tane kuru kayısı ve incir yenir.

Öğle yemeğinde, 1 porsiyon fırında tavuk, 1 kase kadar cacık ve bir su bardağı bulgur pilavı. Ara öğünde birkaç badem ve kaju.

Akşam yemeğinde bir küçük tabak kabak veya lahana çorbası. Limonlu haşlanmış bir porsiyon brokoli. Yatmadan önce elma veya armut yenir.

Diyetin 5. Günü:

Kahvaltıda, yarım muz, bir hurma, laktosuz bir bardak süt, 1 adet hurma, 1 yemek kaşığı yulaf veya tarçın. Ara öğünde birkaç kayısı ve bir adet ceviz içi yenir.

Öğle yemeğinde ise kıymalı, yoğurtlu veya domatesli makarna yanında bir bardak ayran veya bir kase yoğurt. Ara öğüde bir avuç kuru yemiş yenir.

Akşam yemeğinde ise sebze yemeği ve bir bardak ayran içilebilir.

Diyet bu şekilde 21 güne tamamlanır. Diyette alternatif gıdalar tüketilebilir.

Yazarlar