Püf Noktası Şerbetçi Otu Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır Ve Faydaları Nelerdir?

Şerbetçi Otu Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır Ve Faydaları Nelerdir?

21.03.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Şerbetçi otu nedir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Şerbetçi otu nedir öğrenebilir ve nasıl kullanıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Şerbetçi otu nedir, ne işe yarar? Nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir detayları ile derledik.

Şerbetçi Otu Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır Ve Faydaları Nelerdir

 Şerbetçi otu, kendirgiller ailesi üye olan bir üründür. Şerbetçi otu kozalağa benzer ve ülkemizde de en fazla Bursa ile Bilecik çevresinde yetiştirilir.

Haberin Devamı

 Şerbetçi Otu Nedir, Ne İşe Yarar?

 Şerbetçi otu birçok kişi tarafından merak edilen bir bitkidir. Özellikle birçok kişi ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olmak ister. Şerbetçi otu sert tüyleri olan ve şekil olarak kozalağa benzeyen bir bitkidir. Ülkemizde en çok Bilecik ve Bursa ile çevresinde yetiştirilen şerbetçi otu en fazla temmuz ve eylül ayları arasında karşılaşılan bir bitkidir. Kurutulmuş hali ile ön plana çıksa da çayları, yağları ve kremleri de oldukça meşhurdur. Şerbetçi otu kendirgiller ailesine üye olan bir bitkidir. Otus bir bitki olan şerbetçi otu yeşil renktedir ve çiçek açtığında da beyaza dönen bir renge sahip olur. 

 Nasıl Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

 Şerbetçi otu genelde kurutulmuş olan kullanılmaktadır. Aktarlarda kolay bir şekilde bulunan şerbetçi otunu kullanmadan önce etkisi çok fazla olduğundan mutlaka doktora başvurmak gerekir. Şerbetçi otunu 1 su bardağına silme 1 tatlı kaşığı koyarak çay halinde tüketmek mümkündür. Keskin olan kokusu rahatsız ederse çayın içine bal koymak da mümkündür. Hormonlar üzerinde büyük bir etkisi olduğundan günde 1 bardaktan fazla tüketmemek gerekir. 1 ay boyunca düzenli olarak kullandıktan sonra bir süre ara vermek gerekir. Ayrıca göğüs büyütme etkisi olduğundan kremlerin içine koyulduğu da bilinmektedir ve kadınlar tarafından da sık sık kullanılır. Şerbetçi otunun faydaları da şu şekildedir

Haberin Devamı

Kadınların göğüslerinde büyüme etkisi sağlamaktadır.

Şerbetçi otu idrar söktürücü bir etkisi olduğundan ödem atmak için de oldukça etkilidir.

Sindirim sistemini çalıştırmasından dolayı iştah açıcı bir özelliği vardır.

Sindirim sistemini çalıştırdığı için aşırı olmamak kaydı ile mide ağrılarına da iyi gelmektedir.

Sinir ve strese bağlı olan sorunların giderilmesine yarar ve uykusuzluğa da iyi gelir.

Kadınlarda ayrıca regl ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.

İçindeki taneler ve de farklı maddeler sayesinde kanı temizleme etkisi de vardır.

Şerbetçi otu neredeyse tüm kozmetik ürünlerine ve ayrıca bira yapımından da fazla miktarda kullanılmaktadır.

Yazarlar