Sağlık Sessiz Kalp Krizi Nedir, Nasıl Olur? Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir, Kendisini Belli Eder Mi?

Sessiz Kalp Krizi Nedir, Nasıl Olur? Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir, Kendisini Belli Eder Mi?

09.09.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Bazı hastalıklar kendini direkt olarak belli etmez. Özellikle sessiz kalp krizi herkesin yaşayabileceği bir kriz türüdür. Bu kalp krizinin nasıl oluştuğu ve hangi belirtileri gösterdiği birçok insanın merak ettiği bir konudur. Sessiz kalp krizi nedir, nasıl olur? Sessiz kalp krizi belirtileri nelerdir, kendisini belli eder mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sessiz Kalp Krizi Nedir, Nasıl Olur Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir, Kendisini Belli Eder Mi

Sessiz kalp krizi, daha çok yaşlılarda ve kadınlarda görülür.

Haberin Devamı

Sessiz Kalp Krizi Nedir? Nasıl Olur?

İnsan vücudunda en önemli organlardan birisi olan kalp, vücuda kan pompalamakla görevini yerine getirir. Bu sayede insan vücudu sağlıklı bir şekilde görevlerini gerçekleştirir. Fakat kalpte bazı durumlarda sorunlar oluşabiliyor. Bu sorunlar genellikle vücutta bazı belirtilerle görülüyor. Göğüs kısmında oluşan çarpıntı gibi şikayetler birçok kişiyi rahatsız edebiliyor. Bazen yorgunluk ve uykusuzluk gibi nedenlerden dolayı kalp çarpıntıları yaşanıyor ve hatta kalp krizi yaşanabiliyor. Sesiz kalp krizi bu aşamada kendini gösteriyor.

Diyabet, böbrek hastaları ve yaşlı insanlarda sessiz kalp krizi riski çok fazladır. Bu kalp krizi türü erkeklere göre kadınlarda daha fazla görülüyor. Bazı kişiler sesiz kalp krizi geçirdiğinin farkına varmıyor. Uzun yıllar bu durumla yaşayabiliyor. Bu sorunu yaşayan hastalarda kalp yeterince beslenmiyor. Fakat devam etmesi durumunda bu hastalarda kalp yetersizliği görülebiliyor. Ani kalp ölümü iki saat içerisinde gerçekleşen bir durumdur. Bunun en önemli nedeni sessiz kalp krizleridir. Fakat hiç bir belirti gösteremeyen erkeklerde de çok görülen bir durumdur.

Haberin Devamı

Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir? Kendini Belli Eder mi?

Sessiz kalp krizi kendini bazı belirtilerle gösterebilir. Fakat genellikle birçok kişi bu belirtileri fark etmeden yaşamına devam ediyor. Bu duruma alınabilecek bazı önlemler bulunuyor. Özellikle şeker hastaları, fazla sigara kullanımı ve tansiyon hastaları gösterdiği belirtiler nedeniyle hastaneye gidebiliyor. Yapılan kontrollerde sessiz kalp krizi tespiti yapılabiliyor.

Göğüs ağrısı sadece kalp krizinde değil birçok hastalıkta kendini gösteren bir belirtidir. Yapılan sanal anjiyo işlemleri, sessiz kalp krizinin oluştuğunu gösterebiliyor. Sessiz kalp krizleri genellikle göğüs ağrısı, terleme, çarpıntı ve nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Yazarlar