Sağlık Sırt Ağrısı Ve Kalp Sıkışması Neden Olur?

Sırt Ağrısı Ve Kalp Sıkışması Neden Olur?

28.07.2021 - 05:54 | Son Güncellenme:

Kalp ağrısı, fertlerin acil servislere başvurmasının altında yatan en yaygın sebepleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte çoğunlukla farklı sebeplerden kaynaklı olan göğüs ağrıları ile karıştırılan bir sağlık sorunudur. Özellikle sırt ağrısı ile kalp sıkışmasının nedenleri sık sık merak edilmektedir. Sizin için sırt ağrısı ile birlikte gelen kalp sıkışması hissinin nedenlerini derledik.

Sırt Ağrısı Ve Kalp Sıkışması Neden Olur

Sıklıkla ölümlere neden olan kalp krizini düşündürmesi sebebiyle göğüs ağrısı pek çok kişiyi endişelendirmekte olan bir durumdur. Vücuttaki pek çok organ ve sisteme ilişkin olan hastalık göğüs ağrısına sebep olabilmektedir. Bu sebeple kalp ağrısının nasıl ayırt edildiği ve ne zaman ciddiye alınması gerektiği gibi soruların cevapları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Sebebi ve türü ne olursa olsun göğüs bölgesi içerisinde hissedilen her çeşit ağrı muhakkak ciddiye alınmalıdır ve zaman kaybedilmeksizin sağlık kuruluşlarına müracaat yapılmalıdır.

Sırt Ağrısı ile Kalp Sıkışmasının Sebepleri Nelerdir?

Kalbe ilişkin problemlerden kaynaklanan göğüs ağrıları, pek çok nedene bağlı şekilde ortaya çıkabilmektedir. Çoğu zamanlarda kalp krizini düşündürebilse de kalp ağrısı sadece kalp krizinden dolayı kaynaklanmamaktadır. Sırt ağrısı ile birlikte gelen kalp sıkışmasının en yaygın sebepleri şunlardır:

Haberin Devamı

Kalbe gitmekte olan kan damarlarındaki tıkanıklıklardan kaynaklı bir şekilde gelişen göğüs ağrıları

Kalbe giden kan akışının tıkanması ile birlikte gelişen kalp krizi

Kalbi çevrelemekte olan kesenin iltihabı kabul edilen perikardit

Kalpten çıkan ve en büyük damar kabul edilen aortun diseksiyonu, bir diğer deyiş ile basınca bağlı şekilde içten dış tarafa doğru yırtılması

Bir çeşit kalp kası hastalığı sayılan kardiyomiyopati

Şeklinde sıralanmaktadır.

Sırt Ağrısı ile Kalp Sıkışması Nasıl Tedavi Edilir?

Sebebinin bir kalp hastalığı olduğu belirlenmiş olan göğüs ağrılarında en yaygın nitelikteki oluşum nedenleri yukarıdaki durumlardır. Ancak bazı durumlarda ise kalp haricinde farklı sebeplere bağlı şekilde gelişen göğüs ağrısı da kalp ağrısı ile karıştırılabilmektedir. Bu durumda ağrının sebebi profesyonel doktorlar tarafından yapılabilecek değerlendirmeler ve tanı testleri ile birlikte açığa kavuşturulabilmektedir.

Yazarlar