Sağlık Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

06.03.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Sıvı kolajen günümüzde en çok duyduğumuz güzellik kürlerinden biri haline geldi. Gençleşme için oldukça etkili olan bu madde özellikle kadınlar tarafından çok merak ediliyor. Sıvı kolajen cildin yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Sıvı kolajen nedir, ne işe yarar? Sıvı kolajen cilt bakımında nasıl kullanılır? Tüm detayları derledik.

Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır


Kolajen vücudumuzda bulunan ve cildimizi güzelleştiren vitaminler arasında yer almaktadır. Çoğu kozmetik ürününde de kolajen isimli madde bulunmaktadır. Bu madde aminoasit bakımından oldukça zengindir. Bu şekilde cildin desteklenmesini ve gençleşmesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar?

Yaşlanmanın etkisi ile birlikte kolajen isimli madde vücutta çok az üretilmeye başlar. Bu sebeple cilt yüzeyinde meydana gelen hasarların onarımı da gecikmeye başlamaktadır. Bu durumda da vücutta sarkma ve kırışma gibi yaşlanma belirtileri görülmeye başlamaktadır.

Bu sebeple belli bir yaştan sonra cilt ürünlerinde kolajen olan ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Kolajen maddeleri günümüzde kapsül şeklinde, toz ya da sıvı olarak üretilebilmektedir. Bu kolajenler kişilerin günlük alacakları miktarlar göz önünde bulundurularak üretilmektedir.

Sıvı kolajen ürünleri çoğunlukla, deniz anası, deniz ürünleri, inek kıkırdağı, kabuklu canlılar gibi hayvanlardan elde edilmektedir. Kapsül olarak satılan sıvı kolajenler içerisinde bu maddenin yanı sıra, çinko, selenyum, B vitamini, C vitamini gibi maddeler de yer almaktadır.

Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Sıvı kolajenin kullanımının çeşitli yöntemleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

● Sıvı kolajen tüp şeklinde ise suya ilave ederek içilebilmektedir.
● Kapsül şeklinde olan sıvı kolajen ise su ile yutulabilir.
● Sıvı kolajenin yemeklerden yaklaşık olarak 1 saat önce alınması önerilmektedir. Özellikle sabah aç karnına içilen sıvı kolajenin oldukça işe yaradığı bilinmektedir.

Kolajen üretiminin artmasına yardımcı olan çeşitli besinler bulunmaktadır. Bu besinler şu şekilde sıralanabilir;

● Fasulye
● Kırmızı biber
● Soya ürünleri
● Çilek
● Portakal
● Ananas
● Orman meyveleri
● Yeşil yapraklı sebzeler
Sıvı Kolajen Kürü Yapımı

İlik, kemik suyu sığır jelatini gibi ürünler kolajen açısından oldukça zengindir. Bu besinlerin tüketimi ile vücuda oldukça fazla miktarda sıvı kolajen girmiş olur. Sabah aç karnına tüketildikleri zaman etkileri daha hızlı bir şekilde görülebilmektedir.

Hamileler ya da emziren annelerin doktor tavsiyesi ile kolajen alması önerilmektedir. Bunun yanında deniz ürünlerine alerjisi olan kişilerin bu besini alması önerilmemektedir. Sıvı kolajen cilt yenilenmesinde oldukça etkili olması sebebi ile cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kemikler için de oldukça güçlendirici bir besindir. Bu sebeple belli yaş grubundaki insanların mutlaka sıvı kolajen tüketmesi gerekmektedir.

 

Yazarlar