Sağlık Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır? Akne (Sivilce) Nasıl Geçer? İşte Tedavi Yöntemleri...

Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır? Akne (Sivilce) Nasıl Geçer? İşte Tedavi Yöntemleri...

20.03.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:

Ergenlik çağı başta olmak üzere her yaşta ortaya çıkabilen bir cilt problemi olan sivilceler kimi zaman ciltte oldukça fazla çıkabilmektedir. Sivilce cildin büyük bir bölümünü etkileyebilir. Kimi zaman geçici olarak ortaya çıkabilen sivilceler herkesin yaşadığı bir sorun olarak bilinir. Sivilcesi olanlar ise doğal çözüm metotlarını arama motorları üzerinden araştırmaktadırlar. Peki, sivilce tedavisi nasıl yapılır? Akne sivilce nasıl geçer? İşte sivilce tedavi yöntemleri.

Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır Akne (Sivilce) Nasıl Geçer İşte Tedavi Yöntemleri...

 Sivilce deri altında ortaya çıkan bir takım faktörler ile birlikte kızarıklık olarak yüz başta olmak üzere cildin diğer yerlerinde de ortaya çıkmaktadır. Sivilce tedavisi de yine doğal yollardan gerçekleşmektedir. Sivilce tedavisi cilt doktorları tarafından uygulanır.

Haberin Devamı

 Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

 1) Retinoid İlaçları

 Sivilce tedavisinde ilk olarak uygulanan tedavi yöntemleri arasında retinoid ilaçları kullanılmaktadır. Retinoid ilaçları krem veya normal ağızdan alınan ilaçlardan oluşmaktadır. Hastaya hangisinin uygun olduğu tamamen doktor tarafından belirlenmektedir. Bazı kişilerde ağızdan alınan retinoid ilaçları gerekirken bazı kişilerde ise krem şeklinde uygulanmaktadır. Bu tedavi seçeneğinde öncelikle cildin iyice bir temizlenmesi de önem teşkil eder. 

 2) Antibiyotik Tedavisi

 Antibiyotik tedavisi sivilcenin türüne göre değişebilir. Özellikle akne gibi oluşumlarda sivilcenin çabuk kuruması için antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotik tedavisi hastaya kaç gün uygulanacağı da doktor tarafından belirlenmektedir. 

Haberin Devamı

 Akne (Sivilce) Nasıl Geçer?

 1) Elma Sirkesi

 Elma sirkesi doğal yollardan sivilcenin geçirilmesi açısından son derecede önemlidir. Sivilce tedavisinde de olumlu bir sonuç veren elma sirkesi cilt için bir anti bakteriyel özelliği taşımaktadır. Bir pamuk yardımı ile elma sirkesinin cildin sivilce çıkmış bölgesine sürerek sivilceyi geçirebilirsiniz. Günde 15 dakika elma sirkesi tedavisi uygulayarak sivilceleri geçirebilirsiniz.

 2) Bal

 Doğal bir tedavi seçeneği olan bal ile birlikte sivilceleri hızlı bir şekilde iyileştirmek mümkün. Bal aynı zamanda cildi temizler ve daha temiz bir cildin olmasını sağlamaktadır. Bal tedavisini günde 15 dakika uygulayarak cildinizin daha güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. İçermiş olduğu bileşenler ile birlikte cildi tedavi eder.

 3) Lavanta Çayı

 Lavanta çayının da faydaları saymakla bitmez. Lavanta çayını sivilceler için uygulayabilirsiniz. Sivilceleri hızlı bir şekilde döker ve cildin daha parlak bir görünüm elde etmesini sağlar. Lavanta çayını dilerseniz tüketebilirsiniz. Dilerseniz de bir pamuk yardımı ile birlikte cildinize sürebilirsiniz. Bu bölgede sivilcelerden kalmış olan izleri de yok eden lavanta çayı en çok tercih edilen tedavi seçeneklerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Yazarlar