Sağlık Siyah Noktalardan Kutulmak İçin Yapılması Gerekenler... İşte Kurtulma Yolları!

Siyah Noktalardan Kutulmak İçin Yapılması Gerekenler... İşte Kurtulma Yolları!

11.03.2021 - 10:43 | Son Güncellenme:

Bir cilt sorunu olan siyah noktaların oluşmasının sebepleri; sebum, oksitlenmiş kir, ölmüş hücrelerin cilt gözeneklerini tıkamasından ötürüdür. Siyah noktaların oluşması, çoğu kişi tarafından istenmeyen bir durumdur. Bununla beraber özellikle; burunda ve yüzde görülür. Bu durumda bireylerin, estetik bakımdan çok rahatsız oldukları belirtilebilir. Peki, siyah noktalardan kurtulmak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte siyah noktalardan kurtulma yollarını derledik.

Siyah Noktalardan Kutulmak İçin Yapılması Gerekenler... İşte Kurtulma Yolları

Görünümü ile rahatsızlık veren siyah noktaların neyden kaynaklandığını ve ne olduğunu anlamak, siyah noktaların temizlenip yeniden oluşmalarının önüne geçmek adına oldukça önemlidir. Sivilce ve siyah noktalar, kimi zaman cilt üzerinde beraber gözükeceği gibi kimi zaman sadece siyah noktalarda görülebilir. 

Haberin Devamı

 Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler 

 Siyah noktalardan kurtulmak adına aşağıdaki metotlar denenmelidir;

 - Yüzü uyandıktan hemen sonra ve yağ birikimin giderilmesi adına yatmadan önce yıkamak önemlidir. Gün içerisinde iki defadan çok yıkamak, cildin tahriş olmasına sebep olabilir ve akneleri kötüleştirir. Cilt yıkanırken; tahriş etmeyen ve kızartmayan temizleyiciler kullanılmalıdır. Bazı ürünler; bakteri öldüren antibakteriyel özelliklere sahiptir. 

 - Peeling maskeleri ve süngerleri; ölü cilt hücrelerini yüzden alarak, siyah noktaların azalmasına destek olabilir. Cildin tahriş olmasını önleyecek ürünler kullanılmalıdır. 

 - Yağ içerikli herhangi bir ürün, yeni siyah noktaların oluşmasına katkı sağlayabilir. Bununla beraber yağsız ürünlerin kullanılması gerekir. Siyah nokta oluşumunu önlemek adına yağsız makyaj malzemeleri, güneş kremleri ve nemlendiriciler kullanılmalıdır. 

Haberin Devamı

 - Bazı araştırmalarda yastık kılıflarının sık bir şekilde değiştirilmesinin siyah nokta ve akne ile mücadelede oldukça önemli olduğu belirtilmektedir. Yağlı bir cilde sahip olunmasıyla beraber yastık kılıflarında kir ve yağ birikerek, bu durum siyah noktaların oluşumu için bakteriyel ortamı hazırlar. Bu riskin önüne geçmek adına haftada bir defa yastık kılıflarının değişmesi yeterlidir. 

 İşte Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları

 Siyah noktalardan kurtulma yolları arasında bal ve limon maskesi yapmak yer almaktadır. Evde hazırlanacak bu maskeler; 

 Limon maskesi: Limonun suyu, ölü cildin giderilmesi adına kullanılan AHA sitrik asidi içerir. Bununla beraber limon suyu tıkanan gözenekleri açmak adına idealdir. Limon suyu, cilt sağlığının iyileşmesi adına kolajen üretimini uyaran C vitamini açısından da zengindir. Yarım limon, kase içerisine sıkılarak, pamuk ile siyah noktaların üzerine uygulanmalıdır. Soğuk su ile durulamadan, 10 dakika yüz üzerinde kuruması beklenmelidir. Bir gece kadar bekletilmesi de daha faydalı olabilir. Limon suyunu günde bir defa uygulanmalıdır. 

 Bal maskesi: Belli bir miktar bal, kap içerisine alınarak sıcak suyun içerisinde bekletilmelidir. Ilınan ancak fazla ısınmayan bal, siyah noktaların üzerine sürülmelidir. Doğal bir antiseptik olan bal sayesinde, siyah noktaların içinde bulunan bakterilerden kurtulmak mümkün olacaktır. 

Haberin Devamı

 Burunda Bulunan Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

 Herhangi bir cilt problemi yoksa ve yalnızca burnun üzerinde bulunan siyah noktalardan şikayetçi olunması halinde doğal maskelerin dışında kozmetik ve eczanelerde satılan burun bantları denenebilir. Burun bantları kullanılmadan önce buhar banyosu yapılarak gözenekler genişletilir ve siyah noktaların daha basit bir şekilde çıkması sağlanabilir. 

 Yüzde Bulunan Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

 Yüzde bulunan siyah noktalara, evde yapılan en iyi çözümlerden birisi buhar banyosudur. Bu şekilde yüze uygulanan buhar banyosu ile siyah noktaların temizlenmesi daha kolay hale gelmektedir.

Yazarlar