Siz anne gruplarından birine üye misiniz?

Havalar ısınmaya başlayınca festivaller, şenlikler artmaya başladı. Biz annelerinde beraber vakit geçirmemiz için fırsat alanları, ayrıca da.

Çoğu semtlerde anneleri toplayan ve çeşitli etkinlikler yapan anne grupları bulunuyor. BU yılın trendi oldu. Bu anneler birbirlerini sosyal medya mecralarından buluyor ve grupları oluşturuyorlar. Bu gruplar tamamen iyi vakit geçirmek için, kar amacı gütmeyen topluluklar. Ortak noktaları sadece anne veya hamile olmaları. Sosyal medya hızla ilerledikçe, anne grupları, annelerin son dönemde en sevdiği topluluklar oldu. Birlikte aynı ihtiyaç ve zevkleri olan anneler bebekleriyle çeşitli sebeplerle toplanıp, hem bilgileniyor, deneyim paylaşıyor, hem de çocuklarına faydalı olmaya çalışıyor. Kendi aralarında çeşitli uzmanları çağırarak toplantılar, seminerler düzenlemenin yanı sıra bebeklerle sinemalara gidiyorlar. Birlikte kahvaltı, piknikler yapıyorlar. Bazı semtlerin belediyeleri de annelerini destekliyor. Onlar için çeşitli etkinlikler hazırlıyor, kahvaltı yapacaklarsa mekan ayarlıyor, şenlikler düzenliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ben de Büyükçekmece Anneleri ve Beylikdüzünün Anneleri ortak olarak katıldığı Beylikdüzü Belediyesi,Medicana Internationaş ve Okyanus Kolejinin işbirliği ile çok güzel bir şenlik düzenlendi. "KÜÇÜK KALPLERE BÜYÜK DESTEK" temalı uçurtma şenliği, eğitmenler eşliğinde düzenlenen özel oyunlar ve Medinaca Saglik Hastanesi Hekimleriyle Anne-Çocuk sağlığı semineri gerçekleştirildi.

Beylikdüzü Belediyesi belli noktalardan servis kaldırdı. Güzel bir alan ve ikramlar hazırlamıştı.

Ben de Medicana Sağlık Hastanesi hekimleriyle Anne çocuk seminerinin moderatörü olarak yer aldım. Çocuk hekimi Dr. Ahmet Ali Bey ve Diyetisyen Yıldız Melek Akdoğan Hanım ile Hamilelikten, bebek sağlığı ve beslenmesi ve lohusalık ile ilgili pek çok konu hakkında sohbet ettik. Annelerin sorularını hekimlerimiz cevapladı.

Özellikle çocuk doktoruna annelerin en çok merak ettiği Anne sütü ve Ek gıdaya geçiş ile ilgili sorular ilettik.’’ Anne sütünü nasıl arttırmalıyız? ‘’ Sorusunu pek çok anne sordu. Hem çocuk hekimi Ahmet Bey hem de diyetisyenimiz açıklayıcı bilgiler paylaştılar. Her ikisi de bol bol emzirmek ve su içmenin esasında yeterli olduğunu ifade ettiler. Ek gıda sürecinde aceleci olmadan ilk 6 ayı tamamlamanın önemi üzerinde durduk. Ayrıca hepimizin en merak ettiği ''bebeğimiz doğunca ne zaman zayıflama diyetine başlamalıyız? '' Sevgili Yıldız Hanım bunun için acele etmemelerini, özellikle yoğun emzirme sürecinde zayıflama diyetlerinin anne sütünü etkilediğini ifade ettiler. Mutlaka diyetisyen kontrolünde olması gerektiğini konuştuk. Ben kilolu hamile kaldığımı ve gebelik sürecim boyunca diyetisyenle devam ettiğimi anlattım. Bu süreçte minimum kilo aldığımı ve oğlumun da gayet iyi kilo ile doğduğunu anlattım. Diyetisyen deneyimimi paylaştım. Ayrıca lohusalık döneminde nasıl beslenilmesi gerektiğini de biz annelerle paylaştı, Yıldız hanım. Benim ve bizleri dinleyen annelerin tüm annelerin sorularını dikkatli dinleyerek, cevapladılar. Bu nedenle de Medicana Sağlık grubuna ve çocuk doktoru Dr. Ahmet Ali beye ve Diyetisyen Yıldız Melek Akdoğan'a çok teşekkür ederiz. Bizler annelerle sohbet ederken Okyanus Koleji de çocuklar için çok eğlenceli alanlar hazırlamıştı. Okyanus kolejinin maskotları Deniz ve Derya ile herkes gibi bende birçok fotoğraf çektirdim. Şişme balondan hazırlanmış oyun alanları çocuklar için muhteşemdi. Hep birlikte eğlenmemizi uçurtmalarımızı uçurarak bitirdik.

Haberin Devamı

Biz hem bilgilendik, hem de çocuklarımızla çok eğlendik. Sizde bulunduğunuz şehrin veya mahallenin anne grubu olup-olmadığını araştırın. Bence hamileyken, bebeklerle içinde olabileceğiniz en faydalı ve en eğlenceli topluluk.

Haberin Devamı