Sağlık Şok Dalga Tedavisi (Eswt) Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır? Eswt Kaç Seans, Kaç Dakika Sürer?

Şok Dalga Tedavisi (Eswt) Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır? Eswt Kaç Seans, Kaç Dakika Sürer?

10.09.2021 - 11:48 | Son Güncellenme:

Şok dalga tedavisi ya da bilinen diğer adıyla ESWT, farklı hastalıklarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudun şok dalgasıyla kendini tedavi etmesini sağlayan ESWT günümüzde en çok merak konusu olan tıbbi terimlerden biridir. Şok dalga tedavisi (ESWT) nedir, hangi hastalıklarda uygulanır? ESWT kaç seans, kaç dakika sürer? ESWT hakkında bilinmeyenleri tüm detayları ile derledik.

Şok Dalga Tedavisi (Eswt) Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır Eswt Kaç Seans, Kaç Dakika Sürer

ESWT, vücudun farklı bölgelerinde uygulanabilir ve uygulandığı bölgede kendini tedavi etmek için gerekli mekanizmaların devreye girmesini sağlar.

Haberin Devamı

Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Nedir, Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

ESWT, vücut dışında basınç dalgalarının oluşturulması ve bu dalgaların vücudun istenilen bölgesine gönderilmesini sağlayan tıbbi bir işlemdir. Basınç dalgalarının uygulandığı bölgede kanlanma artar ve vücudun iyileşme mekanizması devreye girer. Bu şekilde vücudun kendi kendini tedavi etmesi sağlanır.

ESWT son derece kolay ve etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak hamilelerde, kanserli hastalarda, kalp pili bulunanlarda, açık yarası ve iltihap hastalıkları olanlarda, damar tıkanıklığı gözlemlenen hastalarda uygulanamaz. Baş ve boyun bölgesindeki sinirlere yakın bölgelerde de ESWT uygulanmaz.

ESWT farklı hastalıklarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Genellikle ameliyatsız bir şekilde böbrek taşlarını kırmak için kullanılan ESWT yöntemi; kas iskelet sistemi sorunlarında, topuk dikeni, aşil tendiniti, tenisçi dirseği, omuz sıkışması ve sporcu sakatlanmalarında oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

ESWT Kaç Seans, Kaç Dakika Sürer?

ESWT anestezi gerektirmeyen ve tedavi sonrasında istirahat zorunluluğu olmayan bir tedavi yöntemidir. Hastaların günlük hayatlarına en kısa sürede dönmelerini sağlayan bu yöntem sıklıkla uygulanır. Oldukça kolay bir tedavi yöntemi olan ESWT, seanslar halinde uygulanır. Hastalığın ciddiyetine göre seans süreleri ve sayısı değişse de normal bir tedavi ortalama 3-5 seanstan oluşur. Seans uzunlukları, hastalığın ciddiyetine göre 5-20 dakika arasında değişen bir süreye sahiptir.

İlk seans sonrası hastalarda kısa süreli hafif ağrı, kızarıklık ve şişlik oluşması normaldir. İlerleyen seanslarda tedavinin gözle görülür etkisinde de azalma olur. Tek bir seans bile pek çok hastanın ağrı ve sorunlarında ciddi oranda azalma ve iyileşmeye sebep olur. Seanslar düzenli bir şekilde tamamlandığı takdirde hastalık ve hastalığın ortaya çıkardığı olumsuz sonuçlar 4-6 hafta içinde tedavi edilir.

Yazarlar