Yaşam Sokakta dilenen milyoner! 'Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır' dedi, sonu kötü bitti

Sokakta dilenen milyoner! 'Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır' dedi, sonu kötü bitti

26.04.2024 - 06:47 | Son Güncellenme:

Pandemi pek çok insanın servetini kaybedip depresyona girmesine neden oldu. Söz konusu bu insanlara ilham olmak isteyen milyoner YouTuber Mike Black de sıfırdan bir hayat kurabileceğini ispatlamak için sokakta yaşamaya başladı. Bir yıl içinde 1 milyon dolar kazanmanın mümkün olduğunu iddia eden genç adam, bu süreçte bir kahve markası kurdu ancak sonu kötü bitti.

Sokakta dilenen milyoner Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır dedi, sonu kötü bitti

Derleyen: Betül Topaklı / Milliyet.com.tr - Kendi kanalında çeşitli içerikler üreterek, sosyal deneyler yapan ABD’nin ünlü YouTuber’ı Mike Black, milyonluk servetini elinin tersiyle itip sokaklarda yaşamaya başladı. Bir yıl içinde 1 milyon dolar kazanmanın mümkün olduğunu iddia eden Mike, bunu kanıtlamak için sosyal deney yapmaya karar verdi. 

Haberin Devamı

Lüks evi ve arabasından vazgeçerek sokaklarda yaşamaya başlayan Mike, insanlara sıkı çalışmanın basit gücüyle bir imparatorluk kurabileceğini göstermek istiyordu. Ancak işler pek de sandığı gibi gitmedi!

Sokakta dilenen milyoner Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır dedi, sonu kötü bitti

SIFIRDAN KAHVE MARKASI KURDU

YouTube kanalında evsiz olarak geçirdiği günlerle ilgili videolar yayınlayan Mike, “Pandemi sırasında her şeyini kaybeden ve gerçekten depresyona giren birçok insan tanıyordum. Hatta bir gecede 10 milyon dolarlık işini kaybeden bir arkadaşım bile vardı. Onlara ilham olmak istedim” dedi. Uzun süre sokaklarda aç ve susuz kalan genç adam, bir süre sonra para kazanmanın yolunu buldu ve ilk 300 dolarını internette mobilya satarak kazandı. Mike, o süreci şöyle anlattı:

“Satılacak en iyi şeylerden biri mobilyalardır. Çeşitli sitelerden ücretsiz olarak ilanlarını verdiğim mobilyaları kâr ederek sattım. Aracı olarak alıcı ve satıcı arasındaki tüm lojistik işlerini ben hallettim. 5 gün sonra ise bu işten kendime bir bilgisayar alacak kadar para kazandım. İki hafta sonra bir ofis buldum ve ardından bir yer kiraladım. Üç ay sonra sosyal medya yöneticisi olarak işe başladım ve sıfırdan kendi kahve markamı yarattım.”

Sokakta dilenen milyoner Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır dedi, sonu kötü bitti

Sokaklarda yaşamaya başladıktan 3 ay sonra milyonlarca dolar kazanmadığını ancak iyi bir gelir elde etmeyi başardığını anlatan Mike, “Büyük teknoloji şirketleriyle telefon görüşmeleri yapıyor ve onlara sosyal medyalarını yönetmeleri için teklifte bulunuyordum. Kısa sürede ise bir kahve markası kurabilecek düzeye geldim. Üç ay önce evsizken iyi bir düzeye gelmeyi başardım. Yani her şey doğru yönde ilerledi'' diyerek sıfırdan hayata başlayan insanların kısa sürede belli bir yere gelebileceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

'MİLYON DOLARLIK GERİ DÖNÜŞ MÜCADELESİ'

Ancak ünlü YouTuber, projenin 138. gününde hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. Babasının kolon kanseri olduğunu öğrenen Mike için artık hiçbir şey eskisi gibi değildi. Genç adam, herkesin sadece 12 ayda 1 milyon dolar kazanabileceğini kanıtlamak için çıktığı bu sosyal deneyden, "sağlık ve aile önce gelir" diyerek geçtiğimiz günlerde ayrılmaya karar verdi.

“Milyon Dolarlık Geri Dönüş Mücadelesi" adını verdiği projeyle, yeni bir iş kuracağını ve söz konusu bu işi bir milyon dolar değerinde büyüteceğini vadeden Mike, ne yazık ki söylediğini gerçekleştiremedi. Kronik yorgunluk ve çeşitli rahatsızlıklar sonucu projeyi erken bitiren Mike, “Bunu yapmak bana ne kadar acı verse de, özellikle de sadece iki ay kalmışken, yapılacak en doğru şeyin bu olduğunu hissediyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"Kişisel olarak pek çok şeyle uğraşıyorum ve son zamanlarda beni gerçekten uçurumun kenarına iten bazı durumlar oldu. Kişisel sağlığım, gerçekten ilgilenmeye başlamam gereken noktaya geldi. Tüm proje boyunca bunu sizinle paylaşmadık ama sürekli doktor kontrolündeydim."

Sokakta dilenen milyoner Herkes sıfırdan 1 milyon dolar kazanır dedi, sonu kötü bitti

10 AYDA 64 BİN DOLAR KAZANDI

Sosyal deneyin düşündüğünden daha zor olduğunu itiraf eden genç adam, "Sokaklarda yaşamak hayatımın en zor deneyimiydi. Bazen içecek su bile bulamadım. Ancak girişimcilik ruhumla sosyal medyadan para kazanarak üç ayda kiralık bir ev tuttum. 1 milyon dolar hedefime ulaşamasam da azmin gücünü gösterdiğime inanıyorum. Proje süresince yani 10 ayda 64 bin dolar kazanmayı başardım" açıklamasını yaptı.

Yazarlar