Sağlık Sol El Orta Parmak Eklem Ağrısı Ve Şişmesi Neden Olur?

Sol El Orta Parmak Eklem Ağrısı Ve Şişmesi Neden Olur?

14.09.2021 - 11:44 | Son Güncellenme:

Günlük hayatın önemli birer parçası şekline gelen telefon ve bilgisayar gibi özellikle insanların anatomisine uygun bir özellik barındırmayan teknolojik ürünleri uzun vadeli kullanmak, ellerde ciddi problemlere neden olabilmektedir. Sinir sıkışmaları, kireçlenme kas ve tendonlarda yorgunlukla ortaya çıkan problemler iş ve sosyal hayatı da olumsuz yönde etkilemektedir. Sizin için sol el orta parmaktaki eklem ağrının neden olduğunu ve şişmenin sebebini derledik.

Sol El Orta Parmak Eklem Ağrısı Ve Şişmesi Neden Olur

 

 İnsan eli yirmi yedi kemik içeren hassas ve karmaşık yapılardır. Elde bulunan kaslar ve eklemler kuvvetli, becerikli ve hassas hareketlere izin vermektedir fakat eller yaralanmalara karşı bir hayli savunmasızdır.

Haberin Devamı

 El Orta Parmak Eklem Ağrının ve Şişmesinin Nedenleri Nelerdir?

 El orta parmak ağrısının pek çok farklı nedeni ve türü vardır. El parmak ağrısı ve şişmesi, yumuşak dokuların ve eklemlerin karmaşık olan yapısının çeşitli bölümlerinden kaynaklanabilmektedir. Bu nedenler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

 

Kemikler

 

Bağ dokuları

 

Eklemler

 

Sinirler

 

Tendonlar

 

Bahsedilen bölgelerde meydana gelen herhangi bir hasar orta parmak başta olmak üzere tüm parmakları etkileyebilmektedir.

 El Parmak Ağrısının Temel Nedeni Nedir?

 Parmak ağrısının en sık sebebi el yaralanmalarıdır. Parmak yaralanmaları özellikle cildin kesilmesine, kemiğin kırılmasına veya morarmasına ya da kas ve dokuların hasarlı almasına sebep olabilmektedir. Kol, bilek veya elde görülen bir sinir sıkışması durumunun ortaya çıkması da parmak ya da başparmak ağrısına neden olabilmektedir. Bu faktörler de parmakların ağrımasına sebebiyet vermektedir.

Haberin Devamı




Yazarlar