Püf Noktası Solan orkidenizi tekrar canlandırıyor! Orkideniz bir haftada coşacak

Solan orkidenizi tekrar canlandırıyor! Orkideniz bir haftada coşacak

01.08.2023 - 16:05 | Son Güncellenme:

Orkideler, bakımı zor görünse de aslında oldukça kolaydır. Birkaç temel kurala uyarak, uzun yıllar boyunca orkidelerinizin çiçeklenmesini sağlayabilir ve solmasını çürümesini önleyebilirsiniz.

Solan orkidenizi tekrar canlandırıyor Orkideniz bir haftada coşacak

Tropikal iklimleri seven orkideler çok zarif çiçeklerdir. Binlerce çeşidi olan orkidelerin bakımı her ne kadar zor gibi gözükse de aslında doğru bakım teknikleri ile uzun yıllarca bakılabilir. Çürüyen orkideleri tekrardan canlandırmak mümkün. Evde bulunan malzemelerle yapacağınız karışım sayesinde orkide çiçeğiniz canlanacak.

Haberin Devamı

ORKİDE CANLADIRAN TARİF

Orkide çiçeğiniz soluyorsa aşağıda verdiğimiz karışım ile çiçeğiniz canlanacak. İşte orkide canlandıran karışım...

Malzemeler

1 adet aspirin

1 tatlı kaşığı tarçın

1 bardak su

1 sprey şişesi

Hazırlanışı

Bir bardak suyu sprey şişesine aktarın. 1 tatlı kaşığı tarçını ve ezerek toz haline getirdiğiniz aspirini şişeye ekleyin. Şişenin ağzını kapatıp çalkalayın. İyice karıştırdıktan sonra 10-12 saat bekletin.

Uygulama

Sprey şişesindeki karışımı kullanmadan önce çalkalayın. Orkidenin yapraklarını temiz bezle silin. Yaprak ve köklerine karışımı püskürtün. Her yere gelmesine özen gösterin ancak çok ıslak bir hale gelmemesine dikkat edin. Bu uygulamayı 2 günde bir tekrarlayın. Ortalama bir hafta içerisinde çiçeğiniz tekrardan canlanacak.

Haberin Devamı

Solan orkidenizi tekrar canlandırıyor Orkideniz bir haftada coşacak

ORKİDE BAKIMI NASIL OLMALI?

İşte orkide bakımı için bazı ipuçları:

Orkideyi doğru şekilde sulayın. Orkideler, sulama konusunda çok hassastır. Çok fazla sulanırlarsa kökleri çürür ve ölürler. Çok az sulanırlarsa da çiçek açmazlar. Orkideleri sulamanın en iyi yolu, saksının toprağını tamamen kuruyana kadar beklemektir. Ardından, toprağın tamamen ıslanmasına izin verecek kadar su verin.

Orkideyi doğru yere yerleştirin. Orkideler, doğrudan güneş ışığı almayan, ancak yeterince aydınlık olan bir yere yerleştirilmelidir. Direkt güneş ışığı, orkidelerin yapraklarını yakabilir.

Orkideyi doğru gübreleyin. Orkideler, çiçeklenme döneminde gübrelenmelidir. Orkide gübresi, her iki haftada bir uygulanmalıdır.

Orkideyi havalandırın. Orkideler, iyi havalandırılan bir yere yerleştirilmelidir. Havalandırma, orkidelerin köklerinin çürümesini önlemeye yardımcı olur.

Orkideyi hastalıklardan ve zararlılardan koruyun. Orkideler, hastalıklara ve zararlılara karşı hassastır. Orkideleri hastalıklardan ve zararlılardan korumak için, düzenli olarak kontrol edin ve herhangi bir sorun görürseniz, hemen tedavi edin.

Bu adımları uygulayarak, uzun yıllar boyunca orkidelerinizin çiçeklenmesini sağlayabilirsiniz.

Yazarlar