Evcil Hayvan Somon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Somon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Deniz balıkları arasında faydası diğer balık türlerine göre daha fazla olan balık türleri bulunmaktadır. Bu balıklardan biri de somon balıkları şeklinde ifade edilmektedir. Somon balıkları sahip olduğu omega - 3 vitaminiyle diğer balıklara göre insan sağlığına katkıları fazla olan bir balık çeşidi olarak değerlendirilmektedir. Somon balığı göçebe olan ve tatlı sularda yaşamaktan hoşlanan bir balıktır. Peki, somon balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, sağlık açısından önemi büyük olan somon balığı hakkındaki bilgileri derledik.

Somon Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Somon balıkları denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir balıktır. Bu balıkların yüksel yerleri zıplayarak aştıkları bilinmektedir.

Haberin Devamı

Somon Balığı Nedir?

Somon balığı, Atlantik ve Büyük okyanusta sürüler halinde yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar yumurtlama işlerini ilkbahar mevsiminde gerçekleştirmektedirler. Yumurtlama yaparken somon balıklarının nehirlerin içine doğru gittikleri görülmektedir. Somon balıklarının erkelerinin üreme yaptığı zaman renginin koyulaştığı belirtilmektedir. Bu balıklar zıplarken 3 metre ya da 5 metreye kadar sıçrayabilmektedirler.

Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Somon balıkları Kuzey yarım kürede bulunan ılıman denizlerde yaşamaktadırlar. Baş kısımlarında pul bulunmayan somon balıklarının sırtında bulunan yüzgeçlerinde dikensiz bir yağ yüzgeci yer almaktadır. Somon balıkları bütün denizi dolaştıktan sonra suyun kokusunu takip ederek doğdukları yere tekrar gitmektedirler. Somon balıklarının dişileri sığ alanlarda çukurlar kazarak yumurtalarını bu çukurlara gömmektedirler. Somon balıkları ekonomik bakımdan önemli kazançlar elde edilmesini sağlayan bir balık türü olmaktadır.

 

Yazarlar