Sağlık Squatın Faydaları Nelerdir? Her Gün Squat Egzersizi Yapmanın Etkileri

Squatın Faydaları Nelerdir? Her Gün Squat Egzersizi Yapmanın Etkileri

12.12.2020 - 13:02 | Son Güncellenme:

Spor yapmak vücudumuz için oldukça faydalıdır. Her gün yapılan sporlar hem vücudun şekillenmesini sağlar hem de sağlıklı bir yaşam için oldukça etkilidir. Squat evde yapabileceğiniz basit ama etkili egzersizlerden bir tanesidir. Squat faydaları nelerdir? Her gün squat egzersizi yapmanın etkileri, squat nasıl yapılır sorularının cevaplarını derledik.

Squatın Faydaları Nelerdir Her Gün Squat Egzersizi Yapmanın Etkileri

Squat yapmak vücudumuz için çok önemlidir. Özellikle üst bacak ve kalça bölgesinin şekillenmesine fayda sağlar. Bu sebeple sporcularında sevdiği ve sürekli yaptığı egzersizlerden biridir. Düzenli olarak spor yapan herkes spor rutinlerine mutlaka squatı da eklemektedir.

Haberin Devamı

 Squatın Faydaları Nelerdir?

 Squat egzersizi vücudun şekillendirilmesi için oldukça etkilidir. Bilinen pek çok faydası vardır. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir;

Squat yapmak özellikle kalça bölgesi, üst bacak ve bacakların arka bölümünün şekillenmesi açısından oldukça önemlidir.

Bunun yanında hareketin düzenli bir şekilde yapılması kas yapan hormonların uyarılmasını sağlar ve vücut etkili bir şekilde kas yapmaya başlar

Squat kalçaların ve de bacakların daha kıvrımlı ve şekilli olmasını sağlar. Bu sebeple özellikle kadınlar tarafından çok sevilen bir egzersiz türüdür.

Squat kalça ve bacakların daha sıkı bir görünüme kavuşmasını ve bununla birlikte şekillenmesinde oldukça etkilidir.

Squat egzersizi yapılırken eğer ağırlık çalışmaları da programa eklenirse çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu hareket ile kalça ve ayak bilekleri güçlenecektir. Böylece bu alanların hareket kabiliyetlerinde de artış olacaktır.

Squat sadece bacak ve kalça değil karın kaslarının da şekillenmesine yardımcı olur. Özellikle ağırlık kullanılarak yapılan squat hareketlerinde karın hızlı bir şekilde güçlenir ve kaslanarak daha şekilli bir hal alır.

Squat hareketi yapılırken kişiler dengede kalmayı sağlamak için sırtındaki kasları etkili bir şekilde çalıştırır. Bunun sonucunda da kişilerde eğer duruş bozuklukları varsa bunların önüne geçilir.

Squat Ne Anlama Gelir?

 Squat kelimesinin anlamı çömelmektir. Sporla uğraşan kişiler kaslarını geliştirmek amacı ile squat hareketleri yaparlar. 

 Squat Nasıl Yapılır?

 Öncelikle ayakta dik olarak durmanız gerekmektedir. Bu duruşta bacakların kalça genişliğinde açık olması oldukça önemlidir. Sonrasında ise sırt bölgesi sabit tutularak sanki bir yere oturmak için çömeliyormuş gibi aşağı doğru eğilmek gerekir. Burada eğilebildiğiniz kadar eğilmeniz kaslarınızın esnemesini ve daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Sonrasında ise tekrar aynı şekilde ayağa kalkarak dik konuma gelmeniz gerekir. İşlemi birkaç set tekrar edebilirsiniz. 

 Hareketin daha etkili olmasını istiyorsanız bunun için ellerinizde ağırlık ile squat egzersizleri yapabilirsiniz. Ancak dizlerinde herhangi bir rahatsızlık olan kişilerin squat yapması önerilmemektedir. 

Haberin Devamı




Yazarlar